PRED SRBIJOM IZUZETNO TEŠKA NEDELJA! Brnabić: Samo da očuvamo MIR!

Autor:

Vesti

16.08.2022

11:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić izjavila je jutros da je pred našom zemljom izuzetno teška nedelja, i da predsednik Aleksandar Vučić u četvrtak i petak ima važne sastanke čiji je cilj očuvanje mira.

PRED SRBIJOM IZUZETNO TEŠKA NEDELJA! Brnabić: Samo da očuvamo MIR!

Foto: Tanjug/M. MILIVOJEVIĆ

Ana Brnabić

Ona je gostujući u jutarnjem programu televizije Pink rekla da joj se čini da mnogi ne razumeju kolika opasnost preti miru i kakva je odgovornost pred predsednikom Aleksandrom Vučićem.

- Ono što ja ne samo da želim, već što je moja i odgovornost, jeste da dam sve od sebe da obezbedim što veće jedinstvo i što viši nivo stabilnosti u zemlji. Ovde niko neće moći da mešetari i rovari dok se predsednik Vučić u Briselu bori za mir. Mi ne pričamo o tablicama, o ličnim kartama. Zahvaljujući jednostranim potezima Aljbina Kurtija došli smo dotle da pričamo o miru - rekla je Ana Brnabić.

Govoreći o jučerašnjem celodnevnom sastanku sa poljoprivrednicima, ona je istakla da se politika pre 2014. vodila neodgovorno, tako da su se svima koji su ispoljavali određeno nezadovoljstvo ispunjavale želje koje nemaju utemeljenje u realnosti.

- Mi smo danas došli do zemlje sa stabilnim finansijama, lideru u regionu po ekonomskom rastu. Došli smo dotle da ćemo imati najviše autoputeva, brzih saobraćajnica, najmodernijih železnica. Sve to je danas na kocki ako izgubite mir i stabilnost - upozorila je Brnabić. - Aljbin Kurti nema šta da izgubi, on može samo da napravi rat. Zato je važno da svi zajedno razumemo koliko je izazova pred nama i da se na igramo sa našom zemljom. Da damo sve od sebe da postignemo naš unutrašnji mir, da pokažemo solidarnost i budemo tako ujedinjeni da niko ne može da nas uzdrma. Moramo da čuvamo mir da bi Srbija nastavila da jača, a sve ostalo je manje bitno.

Republika

Foto: Tanjug/Slobodan Miljević

Ana Brnabić

 

Ona je podvukla da u trenutnoj situaciji, pored Aljbina Kurtija, vidi veliku odgovornost EU čiji potpisi stoje na mnogim sporazumima koje Priština jednostavno ne poštuje.

- On je zabranio Srbima sa Kosova i Metohije jedno od osnovnih ljudskih prava a to je pravo na glas na referendumu u januaru. Toliko je oštro reagovala međunarodna zajednica, da je Aljbin Kurti to ponovio na izborima trećeg aprila. I onda kažete da će Beograd biti kriv za bilo kakvu eskalaciju situacije. Beograd koji je predvođen čovekom čiji je izborni slogan bio mir i stabilnost, iako bi neka drugačija retorika bila mnogo popularnija početkom godine. Zaista neverovatno - zaključila je premijerka.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading