Brnabić i Hil JEDAN NA JEDAN: Očuvanje mira i stabilnosti u regionu PRIORITET!

Autor:

Vesti

05.08.2022

14:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država Kristoferom Hilom o bilateralnim odnosima dve zemlje, a posebno su se dotakli situacije u regionu i dijaloga Beograda i Prištine.

Brnabić i Hil JEDAN NA JEDAN: Očuvanje mira i stabilnosti u regionu PRIORITET!

Foto: Tanjug/S. MILJEVIĆ

Ambasador SAD Kristofer Hil ocenio je da je nastavak razgovora jedini put za rešavanje otvorenih pitanja i istakao da SAD snažno podržava dijalog uz posredovanje Evropske unije

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić razgovarala je danas sa ambasadorom Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji Kristoferom Hilom o bilateralnim odnosima dve države, situaciji u regionu, dijalogu Beograda i Prištine, kao i saradnji u oblasti energetike.

Foto: Profimedia

Kristofer Hil

Predsednica vlade istakla je da je očuvanje mira i stabilnosti u regionu jedan od ključnih prioriteta i da Srbija ostaje posvećena ulaganju dodatnih napora u cilju razvoja regionalnih odnosa u svim oblastima. Čvrstu podršku regionalnoj saradnji, kako je ocenila premijerka, Srbija pruža i kroz inicijativu „Otvoreni Balkan“, koja se pokazala kao efikasan okvir za rešavanje pitanja važnih za naše građane.

Govoreći o dijalogu Beograda i Prištine, Brnabić je izrazila uverenje da će sastanak povodom nove runde dijaloga 18. avgusta u Briselu biti konstruktivan, naročito u svetlu aktuelne situacije i jednostranih poteza Prištine.

Foto: Tanjug/Z. ŽESTIĆ

Ana Brnabić

Ambasador Hil ocenio je da je nastavak razgovora jedini put za rešavanje otvorenih pitanja i istakao da SAD snažno podržava dijalog uz posredovanje Evropske unije.

Sagovornici su istakli da postoji veliki potencijal za saradnju u oblasti energetike, pre svega kada je reč o projektima obnovljivih izvora energije. Premijerka Brnabić ocenila je da je energetska bezbednost tema od izuzetnog značaja za Srbiju i da je neophodno učiniti novi iskorak u cilju energetske tranzicije i izgradnje novih energetskih kapaciteta i u tom smislu vidimo potencijal za saradnju sa SAD, prenosi Telegraf. 

Komentari (0)

Loading