USTAŠA NA TVITERU ZAPRETIO ŠUTANOVCU: Okrenuću te na ražnju za Srpsku novu godinu

Autor:

Vesti

12.01.2018

18:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Brutalne pretnje smrću lideru DS Draganu Šutanovcu na društvenim mrežama stižu od Hrvata.

RepublikaFoto: Tanjug/N. Stojanović
Na meti ekstremista: Dragan Šutanovac

Uz poruku da će ga "ispeći kao prase na ražnju", šefu demokrata se na Tviteru obratio izvesni Mika Pravaš (očigledno je nadimak dobio kao pripadnik ekstremne HSP - Hrvatske stranke prava, koja neskriveno promoviše ustašku ideologiju). Mika se usput predstavio i kao "šef ogranka autohtone Hrvatske stranke prava Vojvodine i Srbije".

- Gde si, šugavo prase, još te nisu ispekla braća ustaše u Beogradu. E pa ja ću te lično okrenuti na ražnju za Srpsku novu godinu i tvojim mesom nahraniti beogradske pse lutalice. Bog i Hrvati! Za dom spremni! Smrt srpskim civilima - stoji u pretnji adresiranoj na Šutanovca, koji je ovo prijavio policiji.

Zgroženi predsednik demokrata kaže da je na državnim organima da utvrde pravi identitet osobe koja stoji iza ovog naloga.

- Sada su mi posebno skrenuli pažnju da ovakve pretnje po život na nacionalnoj osnovi ne mogu da prođu bez prijave policiji. Nacionalna, verska i rasna netrpeljivost je nedopustiva u 21. veku. Međutim, ovakve pretnje ne iznenađuju nakon šest godina trovanja javnosti u Srbiji i regionu mržnjom i retorikom iz devedesetih - zaključio je Šutanovac. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading