NAJSKUPLJI TVIT IKAD: Sergej Trifunović mora da plati skoro POLA MILIONA dinara zbog izgubljenih sporova koje je protiv njega pokrenuo Nikola Petrović

Autor:

Vesti

20.05.2022

07:09

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Osim toga što mora da plati zbog uvreda koje je izneo na društvenoj mreži Tviter, sud je Trifunoviću naložio i da sporni tvit izbriše u roku od dva dana od dana pravnosnažnosti presude.

NAJSKUPLJI TVIT IKAD: Sergej Trifunović mora da plati skoro POLA MILIONA dinara zbog izgubljenih sporova koje je protiv njega pokrenuo Nikola Petrović

Foto: Tanjug/A. VUKELIĆ

Sergej Trifunović

Političar u pokušaju, glumac Sergej Trifunović, uverio se ovih dana da je laganje i vređanje na društvenim mrežama skup hobi. Trifunović je, kako Republika saznaje, nedavno na sudu izgubio i drugi spor koji je zbog uvredljivog i netačnog tvita, protiv njega pokrenuo Nikola Petrović. Podsetimo, sud je prethodno doneo presudu, po krivičnom postupku koji je ranije vođen, kojom je Sergej Trifunović obavezan da plati kaznu od 150.000 dinara i taj novac uplati u budžet Republike Srbije. Ove nedelje doneta je presuda i po tužbi za naknadu nematerijalne štete zbog povrede časti i ugleda po kojoj glumac treba da plati ukupno 272, 600 dinara. Dakle, prsti brži od pameti Trifunovića će koštati ukupno 422,600 dinara.

Osim toga što mora da plati zbog uvreda koje je izneo na društvenoj mreži Tviter, sud je Trifunoviću naložio i da sporni tvit izbriše u roku od dva dana od dana pravnosnažnosti presude, u suprotnom će morati da plati penale u vidu dodatnih 50.000 dinara za svaki dan kašnjenja u ispunjenju navedene obaveze. Koja će konačna cifra biti ostaje da se vidi, pošto je sporni tvit još uvek na glumčevom profilu.

Foto: Printscreen

 

Pravdao Gagija Đoganija, sad plaća ceh

Podsetimo, Sergej Trifunović je 17. septembra 2020. godine na svom Tviter profilu, a povodom vesti da je denser Gagi Đogani uhapšen sa kokainom, objavio uvredljiv tvit u kom je, između ostalog napisao da „Nikola Petrović pravi linije u obliku koridora po stolovima“ dok policija hapsi Đoganija sa tričavih dva grama kokaina. U nameri da opravda nečije posedovanje dva grama kokaina, Trifunović se uvalio u sudski proces koji je na kraju i izgubio. 

Izvinjavao se na sudu

Tokom samog suđenja, nekadašnja velika nada srpske opozicije Sergej Trifunović, u više navrata se izvinjavao Nikoli Petroviću. Upravo to je sud tada cenio kao činjenicu da je okrivljeni Sergej Trifunović bio svestan da davanje sporne izjave ima karakter uvrede.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading