AZEM VLASI LIKUJE: Putin je praktično priznao Kosovo!

Autor:

Vesti

19.05.2022

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ne krije zadovoljstvo zbog izjava ruskog predsednika.

AZEM VLASI LIKUJE: Putin je praktično priznao Kosovo!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin

- Vladimir Putin formalno nije, ali faktički jeste priznao nezavisnost Kosova jer je rekao da se poziva na odluku Međunarodnog suda pravde da je proglašenje nezavisnosti Kosova nesporno sa stajališta međunarodnog prava kao i sa stajališta rezolucije 1244 - kazao je Azem Vlasi gostujući u emisiji “Rezime” Federalne televizije.

Putin je time, tvrdi Vlasi, zapadnim silama hteo da poruči: Evo, da to ne bude presedan, priznajte vi Krim i druge dve pokrajine koje Rusija želi da anektira od Ukrajine. A posle bi, smatra Vlasi, u tim ukrajinskim regijama napravio referendum - kao što je to uradio i na Krimu - kako bi ih pripojio Rusiji.

- Putin je Srbiji tako direktno stavio do znanja da je spreman još sutra da prizna Kosovo - ako bi dobio signale sa Zapada da će se razmotriti pitanje priznanja Krima, Donjecka i Luganska kao samostalnih država. Prema tome, ne drži Putin ni do Srbije, ni do Kosova - istakao je Vlasi.

BONUS VIDEO

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Mile

19.05.2022 11:55

Bože nas sačuvaj od ovih Rusa! Pu, pu.

Ime

19.05.2022 13:37

Ala lupate....