DA LI ĆE MOSKVA PRIZNATI KOSOVO!? Oglasio se ruski ambasador u Beogradu sa veoma oštrim i jasnim stavom!

Autor:

Vesti

29.04.2022

05:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Moskva će ostati dosledna svojoj politici, izjavio je Aleksandar Bocan-Harčenko.

DA LI ĆE MOSKVA PRIZNATI KOSOVO!? Oglasio se ruski ambasador u Beogradu sa veoma oštrim i jasnim stavom!

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Ambasador Rusije u Beogradu Aleksandar Bocan-Harčenko izjavio je da Moskva neće priznati takozvano Kosovo.

Kako ističe ruski ambasador u Srbiji, Moskva će ostati dosledna svojoj politici.

- Tražimo implementaciju Rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja treba da se primenjuje i prema našem mišljenju i prema međunarodnom pravu - rekao je Harčenko, na Televiziji Insajder u emisiji “Marker razgovor”.

Ruski ambasador je istakao da je Kosovo suštinsko pitanje naše prijateljske i bratske saradnje i da nema nikakvih signala da Rusija može da promeni odnos prema tom pitanju,

- Kosovo ostaje presedan u međunarodnom pravu - naveo je Harčenko.

- Jednostrano i nelegitimno proglašenje nezavisnosti Kosova ne treba dovoditi u vezu sa otcepljenjem Donbasa, jer su se građani Donjecke i Luganske republike na referendumu izjasnili za otcepljenje od Ukrajine, što sa Kosovom nije slučaj - rekao je Harčenko.

Ruski ambasador u Srbiji ističe da građani Donjecke i Luganske republike ne priznaju vlast u Kijevu, “koja je rezultat nelegitimnog i antiustavnog državnog udara“.

Harčenko je istakao da Srbija od početka ruske „specijalne vojne operacije“ ima dosledan stav. Kako kaže, zvanična Moskva to ume da ceni. Ocenjuje kao pozitivno odbijanje Srbije da uvede sankcije Rusiji. Kako navodi, kod građana Srbije postoji većinsko razumevanje za rusku vojnu operaciju.

Harčenko je insistiranje Vašingtona i Evropske unije da Beograd uvede sankcije Rusiji nazvao neverovatnim pritiskom i neprijateljskim ponašanjem Zapada prema Srbiji.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Stanka

29.04.2022 05:53

Zivela Rusija i predsednik Putin,neko ima puste zelje.

Odgovori 12 3