ZABRANJUJU SE CIGARETE SA MENTOLOM I DRUGIM UKUSIMA! Objavljen predlog!

Autor:

Svet

29.04.2022

05:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Američka Uprava za hranu i lekove (FDA) objavila je predlog za zabranu cigareta sa ukusom mentola i drugih aroma.

ZABRANJUJU SE CIGARETE SA MENTOLOM I DRUGIM UKUSIMA! Objavljen predlog!

Foto: Printskrin

Kako navodi Rojters, ovaj predlog FDA predstavlja veliku pobedu zagovornika protiv pušenja, ali bi mogao da ugrozi prodaju duvanskih kompanija.

Predlog, koji dolazi godinu dana nakon što je agencija objavila plan, još treba da bude finalizovan i mogu da prođu godine do njegovog sprovođenja, jer će, kako se pretpostavlja, vrlo verovatno naići na oštro protivljenje duvanske industrije, navodi Agencija.

Predložena pravila bi pomogla da se spreči da deca postanu sledeća generacija pušača i pomoglo bi odraslim pušačima da prestanu pušiti, navodi FDA.

- Standard za proizvode od mentola će smanjiti privlačnost cigareta, posebno mladima i mladim odraslim osobama, i poboljšati zdravlje i smanjiti rizik od smrtnosti trenutnih pušača mentolnih cigareta smanjenjem potrošnje cigareta i povećanjem verovatnoće prestanka - tvrdi FDA.

FDA je saopštila da bi ukidanje cigareta s mentolom moglo sprečiti između 300.000 i 650.000 smrtnih slučajeva godišnje od raka u Americi.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading