TVRD DIPLOMATSKI STAV JE JEDINA OPCIJA: Svi su svesni da Kosovo nije država! (VIDEO)

Autor:

Vesti

15.05.2022

20:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pritisak na Srbiju da uvede sankcije Rusiji: 'Mi kao žrtva sankcija treba da budemo protiv toga!'

TVRD DIPLOMATSKI STAV JE JEDINA OPCIJA: Svi su svesni da Kosovo nije država! (VIDEO)

Foto: printscreen

Gosti večerašnje emisije na HitTvit su sociolog i profesor na Filozofskom fakultetu u Beogradu Vladimir Vuletić, istoričar Predrag Marković i reditelj Dragoslav Bokan.

PREDLOG BROJ 1 - Kosovo i Evropa

Ministar spoljnih poslova Nikola Selaković izjavio je, nakon sednice Saveta za nacionalnu bezbednost, da je predsedniku Aleksandru Vučiću predao note četiri države koje su povukle priznanje Kosova i Metohije.

- Vidi se da smo mi zauzeli jedan tvrd diplomatski stav. Nešto se dešava sve vreme, ali to nema preteranog značaja i Bogu hvala nalazimo se daleko od te fatalne linije. Mi nikada nećemo takozvano Kosovo priznati kao pravu državu! - rekao je Bokan.

 

 

- Svi su svesni da Kosovo nije država. Priča o Kosovu je prilična sramota Zapada i jedini način da speru tu sramotu je da nateraju nas da kažemo: "Dobro, nema veze, nije to tako strašno" - rekao je Marković.

PREDLOG BROJ 2 - Sankcije za Rusiju

Sve je akutelnije pitanje o uvođenju sankcija Rusiji od strane Srbije, a pritisci se ugledaju i u pozivu "Grupe 7" da Srbija to učini. Naša zemlja to odbija, a kako je rekao predsednik Aleksandar Vučić razlozi su principijalne prirode.

 

 

- Znamo šta su sankcije, one su izuzetno nehumana mera. Sankcije uvek propadnu, nijedne sankcije nisu uspele u istoriji. Lako je uvesti sankcije Rusiji, a to ništa ne znači. Ništa dobro neće doneti ni Ukrajini. To je, što kaže predsednik Vučić, principijalna stvar. Setite se sankcija, lekovi nisu mogli da se uvezu, hrana za bebe... Mi kao žrtva sankcija treba da budemo protiv toga - govori Marković.

Faktično stanje je da je naša država uspela da funkcionišemo normalno, a sa druge strane mi ne uvedemo te sankcije. One danas nisu uvede, juče nisu bile, sutra neće biti uvedene. Prostor realnosti je da mi nismo uveli sankcije - priča Bokan u Hit Tvit-u, prenosi pink.rs

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
aco

16.05.2022 08:34

Sam AV je reka o bi nam desetostruko bilo bolje da uvedemo sankcije.Koji komentar je još potreban?Ta ista Rusija nas je mnogo puta "puštala niz vodu",npr 1999,pa nemaju pravo da se ljute,ni jedno jedino!Ako su nam stvarno prijatelji,shvatiće da smo morali i neće se ni ljutiti.Mi smo za njih kao komarac na leđima slona,nebitni ekonomski pa samim tim i sankcije koje uvedemo su za njih jedno veliko ništa.A sa druge strane pravimo sebi OGROMNU štetu!!!To ito kaže AV!Dobro,bre,jesmo li mi normalni!!!