BRUTALNO KRŠENJE VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA! Vučić: Priština podnela zahtev za prijem u Savet Evrope! (VIDEO)

Autor:

Vesti

12.05.2022

11:01

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je ceremoniji otvaranja Sajma automobila na Beogradskom sajmu.

BRUTALNO KRŠENJE VAŠINGTONSKOG SPORAZUMA! Vučić: Priština podnela zahtev za prijem u Savet Evrope! (VIDEO)

Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sajam automobila "DDOR ECO BG CAR SHOW 07" otvoren je u 10 časova, a zvanično ga je otvorio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Vučić kaže da je dobio zvaničnu informaciju da je tzv. Kosovo podnelo zahtev za prijem u Savet Evrope.

- Time je Priština pokazala da je brutalno prekršila i pogazila Vašingtonski sporazum, nakon desetogodišnjeg gaženja Briselskog sporazuma, kao i rezoluciju 1244. Daćemo sve od sebe da pokažemo da možemo da se borimo, da čuvamo svoju zemlju, mentori Prištine su mnogo jači, ovu igru vode ključne zapadne zemlje, a mi smo mala slobodarska zemlja koja čuva svoj suverenitet i pravo na svoje odlučivanje. Nema povlačenja i nema predaje pred ucenama, oni će sve da urade da priznamo nezavisnost tzv. Kosova, a na nama je da čuvamo svoju zemlju - rekao je.

"Srbija i Beograd će uvek ići u korak sa svetom"

ST/D. KADIĆ

Aleksandar Vučić na Sajmu automobila

- Henri Ford rekao je da je najbolji automobil nov automobil. Ponosan sam na Beograd i Srbiju, jer se ovakva manifestacija prvi put nakon dvogodišnje pauze održava upravo kod nas. Svako značajno ime auto industrije danas je u Beogradu. Reč je o najvažnijim brendovima - kazao je Vučić i dodao:

- U Srbiji niču fabrike vodećih imena iz auto industrije. Od brisača do elektronike, sve se proizvodi u Srbiji.

On napominje da će svaki sledeći sajam biti bogatiji za modele proizvedene u našoj zemlji.

Želim vam dobru posetu i mnogo uspeha - kaže Vučić.

Poručuje da će "Srbija i Beograd uvek ići u korak sa svetom".

Vučić je nakon obraćanja krenuo u obilazak Sajma.

Ceremoniji otvaranja prisustvuju i ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović, ministarka privrede Anđelka Atansković i predsednik Izvršnog odbora DDOR osiguranja Frančesko Maši.

Tanjug/S. AĆIMOVIĆ

Sajam automobila u Beogradu

Sajam automobila „DDOR ECO BG CAR SHOW 07“ i 14. Sajam motocikala „Motopassion“ koji će biti održan od 12. do 15. maja na Beogradskom sajmu okupiće najpoznatije brednove iz automobilske industije, a akcenat će biti na električnim i hibridnim vozilima, najavljeno je danas na konferenciji za novinare organizatora manifestiacije.

Komentari (1)

Loading
Ilijana

12.05.2022 11:49

To što Kurti radi je stvarno smešno jer se predstavlja kao neki predstavnik izmišljene države Kosovo. To postoji samo u njegovoj mašti.