VUČIĆ I LAMBREHTOVA se obratili posle sastanka: "Nisam koristio priliku da govorim loše o drugima, biće jasno ko se služio neistinama"! (VIDEO)

Autor:

Vesti

05.05.2022

12:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić i nemačka ministarka odbrane Kristin Lambreht nakon razgovora obratili su se medijima u Palati Srbija.

VUČIĆ I LAMBREHTOVA se obratili posle sastanka: "Nisam koristio priliku da govorim loše o drugima, biće jasno ko se služio neistinama"! (VIDEO)

Foto: printskrin

Ministarka odbrane Nemačke

- Imali smo otvorene i iskrene razgovore. Nemačka ima želju da se približimo Evropskoj uniji. To su dobri i važni signali. Nemačka je veoma važan partner, pre osam godina bila je četvrti, danas je najvažniji, razmena je na nivo 7, 5 milijardi evra - kazao je Aleksandar Vučić.

- Što se tiče saradnje u oblasti odbrane, razgovarali smo o situaciji u regionu. Rekao sam da će Srbija da čuva mir o regionu. Nisam koristio priliku da govorim loše o drugima, biće jasno ko se služio neistinama. Mi smo 9. juna 2021. smo potpisali sporazum, već ove godine ima dosta više aktivnosti - rekao je predsednik.

- Danas smo govorili i o sukobu u Ukrajini, o pitanju pravne i političke prirode sukoba postigli smo saglasnost, a ministarka mi je na učtiv način prenela očekivanja o ponašanju Srbije po ovom pitanju. Govorio sam o stavu Srbije, zahvalio sam se Nemačkoj što su sinoć organizovali susret i sa Kurtijem i što smo mogli da razgovaramo, ma kakav taj razgovor bio - rekao je Vučić.

On se zahvalio na pažnji nemačkim sagovornicima u prethodna dva dana i nemačkoj ministarki na poseti Srbiji.

Republika

Foto: Tanjug/printscreen

Aleksandar Vučić

 

- Uvek je dobrodošla, a ja ću sutra u 18 sati odavde govoriti o svemu što nas čeka. Iako imamo stabilne finansije, moramo da vidimo šta ćemo sa podrškom jer vidimo da mnoge zemlje imaju probleme. Zato su nam važni česti i odgovorni razgovori sa nemačkim partnerima - kaže Vučić.

Obraćanje Kristine Lambreht

- Bilo je važno da smo vodili ovaj razgovor, naročito u sferi odbrane. Hvala vam što ste izdvojili vreme da razgovarate sa mnom nakon razgovora u Berlinu. Mi doživljavamo rat usred Evrope koji je za nas bio nezamisliv. Ovaj rat je pokazao koliko je važno da se zalažemo za vrednosti koje nas vežu, a to su mir, sloboda i teritorijalni integritet. To su i vrednosti koje su važne za pristupanje Evropskoj uniji, to je temelj na kome mi sarađujemo -  rekla je Kristin Lambreht.

Napomenula je da je Nemačka iskren i otvoren partner.

- Nadamo se da će proces globalizacije dobiti novi zamah i što se tiče Kosova -  rekla je.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
sb

05.05.2022 16:09

Zanimljivo. "Nezamisliv rat u srcu Evrope". Izglada da evropljani i natovci pate od gubitka pamćenja. Zaboravili da su upravo oni pokrenuli tromesečni rat protiv SRJ 1999. godine. Integritet je važan, ali izgleda samo za Jugoslaviju nije važio. Pocepali je na 7 delova, i sad kada su to sproveli, integritet je sveto pismo.