BRAĆA LAŽOVI! Đilasov "ekspert" LAŽIRA POSKUPLJENJA: Izmišljotinama žele da dižu rejting!

Autor:

Vesti

16.03.2022

20:10

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dušan Nikezić izneo podatke da su cene u odnosu na 2012. maltene duplirane, ali ga realnost demantuje.

BRAĆA LAŽOVI! Đilasov "ekspert" LAŽIRA POSKUPLJENJA: Izmišljotinama žele da dižu rejting!

Foto: Tanjug/Jadranka Ilić

Iz Stranke slobode i pravde Dragana Đilasa ne odustaju od pokušaja da politički profitiraju lažiranjem kad već ne uspevaju programom i ideologijom. Tako je i Dušan Nikezić, samozvani Đilasov ekonomski ekspert, pokušao da obmane javnost. Žestoko se, međutim, ispalio pošto ga demantuje realnost.

Nikezić je, naime, izneo navodne podatke koji bi trebalo da ilustruju da su cene hrane gotovo duplirane u odnosu na 2012, kada je bivši režim, čiji je i on deo bio, izgubio vlast. Cene prehrambenih proizvoda jesu, doduše, porasle svugde po svetu u odnosu na pre deset godina - prvo zbog korone, a sada i zbog rata u Ukrajini. Međutim, daleko da su onolike kolike je Đilasov stručnjak na Tviteru naveo da jesu. A što je lako proverljivo u svakom (onlajn) marketu.

Foto: Printscreen

 

- Đilasovac obilato laže - usledili su komentari.

I ne čudi jer je Nikezić naveo da je cena krompira 80 dinara po kilogramu, a jednostavnim uvidom u cenovnik trgovačkog lanca vidi se da je kilogram, bilo belog ili crvenog, krompira 69,99 dinara. Napisao je Nikezić i da je brašno 75 dinara. Nije da ne možete da kupite, ako želite, neko brašno i za višu cenu. Ali obično brašno (recimo premija - tip 500) jeste 49,99 dinara.

Đilasov ekspert naveo je da 150 dinara košta pakovanje sardina od 125 grama. Istina je da košta 116,99 dinara. Po njemu, ulje je 200 dinara, a na rafovima je 189,99 dinara.

Na spisak je stavio i mleko, navodeći da je litar 2012. bio 65 dinara. Pregledom cenovnika iz kataloga istog trgovinskog lanca za period 16-29. jul 2012, mleko zdravo tada je koštalo 87,27 dinara (van akcijske cene), a danas je isto to pakovanje po redovnoj ceni 94,99 dinara.

Republika

Foto: printscreen

Dušan Nikezić

I nije prvi put da se Đilas i njegovi saradnici ovako obrukaju. Nedavno je Đilas, kako je pisao Srpski telegraf, slavodobitno najavio da će, ako dođe na vlast, ukinuti doprinose za zdravstvo da bi povećao plate (?!). Pokazali su da ne mare za zdravstveni sistem i kako će ljudi da se leče, ali i da žive još u vremenu bivšeg režima. Nikezić je, podsetimo, tad na Tviteru postavio fotografiju zdravstvene knjižice, ali iz perioda od pre 10 godina.

                              Cene prema Nikeziću          Evo tačnih cena

Krompir                         80                                        69,99

Brašno                        75                                        49,99

Sardine                                150                                       116,99

Ulje                            200                                       189,99

Republika

Foto: Tanjug/J. ILIĆ

Boško Obradović

Glas naroda: Kakav Boško, Vučić je zakon

Da li bi i šta Boško Obradović, lider Dveri i predsednički kandidat, radio bolje od predsednika Aleksandra Vučića, bilo je pitanje u anketi Nova S, koja posluje u okviru "Junajted medije" Dragana Šolaka, Đilasovog poslovnog partnera. Odgovori, pušteni tokom gostovanja Obradovića na toj televiziji, bili su za njih neočekivani.

- Mislim da ne bi ništa radio bolje od Vučića jer Vučić zaista zna šta radi - rekla je jedna sugrađanka, dok je drugi gospodin istakao:

- Sadašnji predsednik mi se čini kao da ima neku misiju, kao da to ne radi za platu!

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Sale

16.03.2022 21:10

Ako cemo da rimujemo: svi se sluze lazima kad im gori pod nogama. Sramota od opozicije. Bavite se sobom, ostavite na miru Vucica, covek bar radi u nasem interesu.

JA

17.03.2022 05:54

@Sale - Cene jesu otišle gore... Čovek ne laže ... To što ima nižih cena na sniženju ne znači ništa... Generalno je katastrofa, gledajući srazmeru poskupljenje-plata, katastrofa...

Lena

17.03.2022 01:51

Sve jedno opet građani Srbije neće glasati za Đilasovu i Marinikinu listu.

Ivana

17.03.2022 06:18

Đilas građanim amože samo da diže pritisak, ništa drugo.