LICEMERI POKUŠAVAJU DA LEŠINARE NA UBIJENOM PREMIJERU: Đinđić krivično gonio Đilasa, a Jeremića oterao iz vlade zbog špijunaže

Autor:

Vesti

13.03.2022

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider SSP svojevremeno tražio milione od "Pekabete" za svoju agenciju, pozivajući se na navodnu bliskost sa Zoranom Đinđićem.

LICEMERI POKUŠAVAJU DA LEŠINARE NA UBIJENOM PREMIJERU: Đinđić krivično gonio Đilasa, a Jeremića oterao iz vlade zbog špijunaže

Foto: www.profimedia.rs

Za vreme izborne kampanje u Srbiji čovek može da očekuje svašta, pa i da Dragan Đilas, lider SSP, smušen stoji nad grobom Zorana Đinđića, mučki ubijenog premijera Vlade Srbije, koji je svojevremeno protiv njega podneo krivičnu prijavu jer je reketirao firme pozivajući se na njega!

PREDSTAVA ZBOG IZBORA

Republika

Foto: ST/N. PANČIĆ

Dragan Đilas

Đilas je sa svitom 12. marta posetio Đinđićev grob. Rekao bi čovek - došao da iskaže poštovanje. Ali tu je kvaka, Đinđić je u novembru 2000, u ime Demokratske stranke, potpisao krivičnu prijavu protiv Đilasa zbog reketiranja i lažnog predstavljanja. Lider SSP je, naime, pozivajući se na Đinđića i navodne veze u vrhu DS, ucenjivao tadašnjeg direktora "Pekabete" da posluje s njegovom firmom. Da je prijava podneta, potvrdio je i Goran Ilić, zamenik republičkog javnog tužioca.

- Tačno je da je protiv Dragana Đilasa bila podneta krivična prijava. To nam ne daje za pravo da ovom prilikom i ovako sada komentarišemo krivične prijave - rekao je Ilić, gostujući u jutarnjem programu TV Pink.

Kad se sve ovo uzme u obzir, biće da je predstava organizovana zbog izbora, a što je, prema pisanju medija, sugerisao i Zoran Živković, osnivač Nove stranke i nekadašnji Đinđićev saradnik.

- Mislim da je jedno vreme on guran onako na stranu i mnogi ljudi, pa i oni koji će danas prvi put, od ubistva, da odu na njegov grob, ali ne iz poštovanja već zato što su izbori za neki dan... - rekao je Živković.

KONTAKTI SA STRANCIMA

Republika

Foto: Tanjug/B. STEKIĆ

Vuk Jeremić

Međutim, nije Đilas jedini koji je bio u ratu sa Đinđićem, a posle njegove smrti pokušava da namakne neki poen preko njega. Isto je radio i Vuk Jeremić. Sad mu odaje počast, a bivši premijer ga je najurio iz Vlade i to zbog lažnog predstavljanja i "nedozvoljenih kontakata s diplomatama".

Kako su pisali mediji, ali i potvrdili nekadašnji Đinđićevi saradnici, Jeremića je Boris Tadić doveo u Vladu da stažira, ali se on okolo predstavljao kao blizak Đinđićev saradnik iako se nikad lično nisu sreli.

Stvar je kulminirala kada je Jeremića tadašnji britanski ambasador zvao da urgira za puštanje iz pritvora Vukašina Minića Volfa, predstavnika londonske pravne agencije FIA, a koji je uhapšen zbog nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja. Kada je ta informacija došla do Đinđića, zahtevao je da Jeremića odmah udalje iz Vlade.

Da je Jeremić najuren iz Vlade, potvrdio je Goran Vesić, nekadašnji šef kabineta Zorana Đinđića:

- Jeremić je imao neoprezne, nedozvoljene kontakte s nekoliko stranih ambasadora kojima je ugrozio Vladu i više nije mogao tamo da stažira. Dakle, njegove tvrdnje da je bio blizak Đinđićev saradnik su sramotne laži, a način na koji je otišao iz Nemanjine 11 dovoljno govori o tome kakav je to čovek.

Kostić: Ja sam upozorio Zorana

Republika

Foto: Promo foto

Miodrag Kostić

Priču o prijavi protiv Đilasa je potvrdio svojevremeno i Miodrag Kostić, vlasnik "MK komerca" i bivši direktor DS.

- Tačno je da netrpeljivost gospodina Đilasa prema meni datira još od 2000, kada sam rekao Đinđiću da postoji neki Đilas, tada za mene nepoznat član ili simpatizer DS, koji na poseban način daje ponudu kompaniji "Pekabeta", nudeći im marketinške i druge usluge - rekao je Kostić.

Krstić: Opozicija kao ožalošćena porodica

Republika

Foto: printscreen/TVPink

Nebojša Krstić

Komentarišući ponašanje Đilasa i Jeremića, Nebojša Krstić, marketinški stručnjak, kaže da u vreme izbora u prvom redu na u šetnji za Zorana stoje oni koje je Đinđić prezirao.

- Tradicionalno "Šetnje za Zorana" organizuje Čeda Jovanović. Kad dođu izbori, onda Čedu oteraju, a šetnju organizuju i u prvi red stanu oni koje je Đinđić prezirao i neki koji za Zorana nisu nikad čuli. Izgledaju kao Nušićeva "Ožalošćena porodica", mali nebitni lešinari koji bi da iskoriste uspomenu na Đinđića i dobiju neki glas - kaže Krstić za Republiku.

Ugruvali se s pričom o Kinezima

Đilas je nedavno rekao da u Smederevu vlast plaši ljude time da će oni, kada dođu na vlast, ugasiti železaru.

- To je besmislica, zato što je Srbiji potrebna železara - rekao je Đilas.

Međutim, ne plaši vlast narod Srbije ovakvim pričama, već njegova desna ruka Marinika Tepić. Ona je u više navrata govorila "o štetnim kineskim ugovorima u Srbiji" i navodnom dužničkom ropstvu u koji će pasti Srbija, pa se zaključak sam nameće. Pošto su okrenuli ploču za 180 stepeni, biće da su u opoziciji shvatili da ništa ne postižu pričom o "lošim kineskim parama".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading