Gradi se MOST NA DUNAVU KOD ADE HUJE: Vlada formirala radnu grupu, Goran Vesić na čelu

Autor:

Vesti

10.03.2022

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vlada Republike Srbije formirala je radnu grupu na čelu sa Goranom Vesićem, a koja će biti zadužena za vođenje pregovora sa potencijalnim partnerima u izgradnji mosta na Dunavu kod Ade Huje.

Gradi se MOST NA DUNAVU KOD ADE HUJE: Vlada formirala radnu grupu, Goran Vesić na čelu

Foto: beograd.rs

Most će se graditi na osnovu međudržavnih sporazuma sa Azerbejdžanom i Turskom.

Vlada Srbije se upoznala sa tokom realizacije projekta izgradnje mosta na Dunavu kod Ade Huje, na teritoriji grada Beograda, koji predstavlja vezu između Pančevačkog puta (državni put IB-10) i državnog  puta  IB-10 (veza Zrenjaninskog puta i Pančevačkog puta) sa Višnjičkom ulicom drugoj na obali Dunava i u nastavku realizacije spoljne magistralne tangente kao vezu sa autoputem E-75.

Vlada sa saglasila sa inicijativom Direkcije za građevinsko zemljište i izgradnju Beograda JP za obrazovanje radne grupe za vođenje pregovora sa potencijalnim partnerima u izgradnji mosta, a na osnovu pisama zainteresovanosti iz Republike Turske i Republike Azerbejdžana, u skladu sa međudržavnim sporazumima sa te dve države. 

U grupi su predstavnici Vlade i grada Beograda, a na čelu grupe je Goran Vesić.

Bonus video:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading