VUČIĆ OD SVOJE PLATE FINANSIRA RESTAURACIJU SPOMENIKA: Nakon vandalskog čina, bista Milici Rakić vraća se na svoje mesto

Autor:

Vesti

21.02.2022

13:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posebno je zainteresovan za obnavljanje spomenika i restauraciju statue Milici Rakić kako bi bila vraćena na spomenik deci ubijenoj u NATO bombardovanju.

VUČIĆ OD SVOJE PLATE FINANSIRA RESTAURACIJU SPOMENIKA: Nakon vandalskog čina, bista Milici Rakić vraća se na svoje mesto

Foto: Tanjug/D. KUJUNDŽIĆ

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je da će lično od svoje plate finansirati restauraciju statue i njeno vraćanje na postament. Statuu ce restauirati “Livnica Jeremić”, koja je i prvobitno izlila statuu, tako da se u narednim danima očekuje da statua bude restauirana i vraćena na svoje mesto. 

Republika

Foto: beograd.rs

Spomenik nastradaloj deci

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić se u ime grada Beograda zahvalio predsedniku koji je odlučio da svoj novac donira za restauraciju spomenika. Vesić je istakao da je spomenik Milici Rakić svedočenje najstrašnijim događajima koji su se desili tokom bombardovanja, zbog kojeg je nastradalo više hiljada ljudi, među kojima je, nažalost, i nekoliko desetina dece.

Milica Rakić je simbol bezumnosti tog čina, kao i stradanja druge dece, tako da ovaj spomenik zbog toga ima posebnu tezinu.

Podsetimo, treći put se skrnavi spomenik Milice Rakić od 2000. godine kada je postavljen. On je prošle nedelje oskrnavljen, a bista Milici Rakić je ukradena, ali ubrzo i pronađena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (2)

Loading
Aleksa

21.02.2022 15:17

Hahahahahaha......kada bi se zezali.

Jana

21.02.2022 16:33

Milica Rakić će uvek biti kao simbol stradanja dece u NATO bombardovanje. Da se nikada ne zaboravi...