Vesić: Neistinite optužbe Ponoša i Jeremića su autoprojekcija

Autor:

Vesti

13.03.2022

18:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istakao je da Srbija danas ima veoma snažnu poziciju u međunarodnoj zajednici i da se njen glas uvažava, kao i da je predsednik Vučić jedan je od najuticajnijih evropskih državnika.

Vesić: Neistinite optužbe Ponoša i Jeremića su autoprojekcija

Foto: BEOINFO

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić ocenio je danas povodom sinhronizovanih optužbi predsedničkog kandidata Zdravka Ponoša i lidera Narodne stranke Vuka Jeremića na račun predsednika Srbije Aleksandra Vučića, da će odmah posle izbora u Srbiji uvesti sankcije Ruiji, da Ponoš i Jeremić kada izgovaraju ovakve neistine polaze od sebe, odnosno govore ono što bi oni radili da su na vlasti.

- Već su se jednom tako ponašali, o čemu svedoče depeše koje je objavio Vikiliks, a iz kojih se vidi kako je, tada Jeremićev direktor u Ministarstvu spoljnih poslova Borko Stefanović išao u ambasadu SAD u Beogradu i tražio od tadašnje vlade da SAD ne priznaju samoproglašenu nezavisnost Kosova i Metohije dok Tadić ne pobedi na izborima. Tako oni razumeju međunarodnu politiku - poručio je Vesić na Fejsbuku.

Aleksandar Vučić je, kako je istakao, pokazao za poslednjih 10 godina dok je bio na najodgovornijim državnim funkcijama, da je imun na pritiske i da vodi isključivo politiku u interesu Srbije, a ne bilo koje druge strane države kao što se to radilo u vreme dok su Srbijom vladali Ðilas, Ponoš i Jeremić.

- Srbija ima jasan i principijelan stav da osuđuje agresiju na Ukrajinu, jer taj akt je suprotan međunarodnom pravu i isto ono što je NATO nama uradio 1999. godine. Istovremeno, ne smatramo da su sankcije delotvorno sredstvo međunarodne politike i zato što smo i sami bili pod sankcijama ne uvodimo ih drugim državama - kazao je Vesić.

Istakao je da Srbija danas ima veoma snažnu poziciju u međunarodnoj zajednici i da se njen glas uvažava, kao i da je predsednik Vučić jedan je od najuticajnijih evropskih državnika.

- To je razlika između Srbije danas koju vodi Vučić i one koju su vodili Ðilas, Ponoš i Jeremić. Nas svi poštuju dok ste se vi izvinjavali svima od Hrvatske pa nadalje. Zato nema potrebe da Vučića optužujete za nešto što biste sami uradili i još biste se izvinjavali jer niste dovoljno brzi - poručio je Vesić.

Ponoš, predsednički kandidat koalicije ''Ujedinjena Srbija'', je ranije danas za televiziju Prva rekao da, kako je naveo, prema informacijama koje je dobio iz diplomatskih krugova, ''Vučić čeka da se završe izbori pa da uvede sankcije Rusiji'', saopšteno je iz izbornog štaba Zdravka Ponoša.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
BEOGRADJANIN

13.03.2022 21:05

VESICU KAD TE VIDIM TEBE CELA POLITIKA MI SE ZGADI. KAMELEONE .