DEČAK U BOGATIĆU UPAO U E-DNEVNIK MOBILNIM TELEFONOM: "To dete je suvi talenat!"

Autor:

Vesti

15.03.2022

22:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Učenik osnovne škole "Mika Antić" u Bogatiću uspeo je tokom odmora da poveže mobilni telefon sa jednim računarom u školi i pristupi elektronskom dnevniku. Trenutno se utvrđuje da li je učenik nešto upisivao ili ispravljao, a nakon toga će mu direktor izreći kaznu.

DEČAK U BOGATIĆU UPAO U E-DNEVNIK MOBILNIM TELEFONOM: "To dete je suvi talenat!"

Foto: pixabay.com

I pored ovog događaja, direktor škole ne razmatra da uvede potpunu zabranu korišćenja mobilnih telefona koju su prethodno u Srbiji uvele još dve škole.

- Sve je bilo uzelo maha, pa smo u novembru mesecu putem knjige obaveštenja opomenuli učenike da nije dozvoljeno da koriste mobilne telefone za vreme časa. To je dalo rezultat, pa skoro 99 posto učenika mobilne telefone za vreme časa sada pre početka časa odlaže u torbu, garderobu ili ispod klupe. U ostalim slučajeva reaguju nastavnici i od neposlušnih učenika oduzimaju telefone dok traje čas - priča direktor škole za Telegraf.rs i dodaje kako uz posvećenost nastavnika i on često kontroliše kako se naredba primenjuje.

Za vreme odmora, na hodnicima u školi i u školskom dvorištu učenici mogu da koriste mobilne telefone. To ne nameravaju da uskrate deci i zbog toga što bi nastavnicima, uz obaveze koje imaju, predstavljalo dodatno opterećenje da čuvaju dečije telefone.

Učenik koji je uspeo da na svom telefonu prati šta nastavnik upisuje u elektronskom dnevniku ima tek 13 godina i ne opravdavajući ga u školi smatraju da se verovatno zaneo svojim velikim znanjem i veštinama pa nije izdržao da ih ne pokaže dugovima iz odeljenja, ne razmišljajući o posledicama.

Niko nije znao za dečakov talenat za IT tehnologije

Naime, kada se saznalo za težak prekršaj ovog učenika, u školi su otkrili i njegov veliki talenat za IT tehnologije, o čemu do tada niko nije znao.

Kada smo pročitali njegovu izjavu ostali smo zatečeni. Njegovo objašnjenje u izjavi gde je napisao šta je i kako uradio da bi pristupio elektronskom dnevniku sve nas je ostavilo bez teksta. To dete je suvi talenat, očigledno poseduje i veliko znanje iz informacionih tehnologija - kaže direktor Ercegovčević.

Bez obzira na to, kada bude okončan postupak njemu će biti izrečene disciplinske mere.

U školi veruju da će poslušati savet da se mane nedozvoljenih radnji sa svojim telefonom i znanje koje ima koristi tako da ne ponovi prekršaj, a o informacionim tehnologijama razmisli kao svom budućem zanimanju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Slavko

16.03.2022 07:23

Treba ga usmeriti da radi dobre stvari a ne kriminal.

Crni

16.03.2022 11:08

Nesporan talenat i znanje deteta ali i ogroman bezbednosni propust najblaze receno.