UMRO DRAGAN ALEMPIJEVIĆ (47)!

Autor:

Vesti

31.01.2022

20:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dragan Alempijević, novinar i pesnik, bivši šef dopisništva Kurira i Glasa javnosti, osnivač i glavni urednik portala Ucentar preminuo je danas u Kragujevcu posle kraće bolesti u 47. godini.

UMRO DRAGAN ALEMPIJEVIĆ (47)!

Foto: Prinskrin

Veliki čovek, iskren i odan prijatelj, beskrajno hrabar beskompromisni borac protiv nepravde. To je bio Dragan. Čovek koji je svakome znao da postavi osmeh na lice. Nesebično je pomagao svima, uvek je bio na strani običnog čoveka.

Napustio nas je prerano, nije dozvolio da se pozdravimo i oprostimo. Bez njega više ništa neće biti isto. Svi koji smo ga poznavali sad gledamo u prazninu, a sećamo se njegovog osmeha, svakog minuta sa njim.

Njegov duh i njegov iskren osmeh živeće dok je i nas, biće zauvek deo naših života.

Alempijević je autor dve zbirke poezije. Dobitnik Zlatne značke Kulturno -prosvetne zajednice Srbije, značajnog priznanja Republike Srbije za višegodišnji doprinos kulturi.

Dobitnik nekoliko književnih nagrada. Autor oko 11 hiljada tekstova u srpskoj štampi, autor, direktor i izvršni producent ukupno 14 festivala narodne i zabavne muzike, (gosti Toto Kotunjo, Boni Tajler, Vaja kon Dios), izvršni producent najvećeg mitinga u istoriji Srbije „Kosovo je Srbija“, šef kabineta za Šumadiju poč. NjKV kneza Aleksandra Pavla Karađorđevića u periodu 2004-2007. godine, izvršni producent predizbornih mitinga Vojislava Koštunice (predsednik Vlade Srbije i vladajuće stranke DSS 2007-2008.godine), šef predsedničke kampanje kandidata Velimira Ilića, šef turneje Zdravka Čolića 2001.i 2004.godine (28 gradova u Srbiji)...Dobitnik ordena "Aleksandar Puškin" Ruska federacija, i "Zlatni orfej" Moskva.

Alempijević je ostavio suprugu i dvoje dece, piše Kurir.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zoran

01.02.2022 03:49

Najbolji