ČUVENI HARMONIKAŠ PROGOVORIO O TAJNAMA NA ESTRADI: Pevači su DNO, jure MINUT SLAVE preko Marinine SMRTI! (VIDEO)

Autor:

Zabava

31.01.2022

20:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kod njih u kući smo se družili, stvarali i uživali. Marina je bila gospođa, žena-domaćica i volela je da sprema svašta kad se okupimo, ali nisam jurio da o tome pričam na TV, kaže muzičar.

ČUVENI HARMONIKAŠ PROGOVORIO O TAJNAMA NA ESTRADI: Pevači su DNO, jure MINUT SLAVE preko Marinine SMRTI! (VIDEO)

Foto: ST/P. DIVAC

Poznati harmonikaš Endži Mavrić od početka karijere sklopio je brojna prijateljstva sa estradnjacima, za koje ga je, pre svega, vezao posao, a u ispovesti za Srpski telegraf otkrio je detalje druženja s pokojnom Marinom Tucaković i njenim suprugom Aleksandrom Radulovićem Futom, s kojima je kućni prijatelj. Muzičar je bez dlake na jeziku ispričao da se svaki put naježi kad vidi da pojedini estradnjaci lažu da su bili bliski s Marinom samo da bi ukrali minut slave i da bi dobili na važnosti. Enži je prokomentarisao i koliko je jako njegovo prijateljstvo sa Acom Pejovićem, Acom Lukasom, a prisetio se kako se provodio u kafani sa pokojnim Džejom Ramadanovskim, s kojim je u provodu ostajao do jutra.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Endži Mavrić

Popović je mnogo živčan

Endži dugi niz godina ima uspešnu poslovnu saradnju sa Sašom Popovićem, pa je otkrio da ovaj ume da bude poprilično nervozan u poslu.

- Saša Popović na muziku gleda kao na biznis. On je voleo da svira harmoniku, ima kolekciju kvalitetnih harmonika, ali to je za njegovu dušu. Mnogo je živčan za neke stvari, sa pevačima je umeo da se zakači ozbiljno na snimanjima. Kad se snimaju "Zvezde Granda", ume da viče na takmičare, prema toj deci se ponaša kao roditelj, ali to nije ništa zlonamerno.

- Pre svega bih da podvučem da je estrada jedna plemenska zajednica! Sa Futom i Marinom sam privatno bio vrlo blizak. Kod njih u kući smo se družili, stvarali i uživali. Skakao sam kad me je Futa prvi put pozvao i rekao da dođem kod njega da probamo da radimo. Mnogo sam voleo Marinu i u toj kući sam proveo deset godina. Kad je Marina umrla, bilo mi je krivo što su svi koji su je poznavali jurili minut slave da pričaju koliko je vole. To mi je bilo užasno, dno dna. Trkali su se u tome ko je više i bolje poznavao. Ja sam znao i njihove kućne pomoćnice, pa nisam jurio po TV da pričam o tome. Marina je bila gospođa, žena-domaćica i volela je da sprema svašta kad se okupimo. Uvek je tu bila rakijica da se nazdravi. Kad se desila tragedija, to sam teško podneo. Taj period života mi je bio jedan od najlepših - kaže Endži.

Toma Zdravković me je kritikovao

Enži se prisetio poznanstva sa čuvenim boemom Tomom Zdravkovićem, pa je otkrio da je pevač umeo da bude vrlo nezgodan kad popije koju više.

- Karijeru sam počeo u jednoj kafani kod Vukovog spomenika. To je bila 1987. godina i tada kreće moj uspon. Tu je stalno dolazio Toma Zdravković, a kad popije, umeo je da bude prilično agresivan. Znao je da bude nezgodan, ali ne prema nama. Svirao sam s njim i mnogo mi je drago što znam takvog čoveka. Kritikovao nas je kad pogrešimo i to smo svi pamtili, ali je to ujedno i dobra škola. Bilo je to lepo vreme - kaže Mavrić.

Mavrić tvrdi da, pored Fute i Marine, ima još mnogo prijatelja na estradi uprkos tome što vlada velika sujeta među kolegama.

- Aco Pejović je stariji od mene godinu dana, a kad smo se upoznavali, pogađali smo ko je koje godište i rekao sam mu da sam ja stariji. On kaže: "Ko je stariji, ubuduće kupuje onom drugom cigare. Mislio sam da je mlađi, kad on '70. godište. Tako ga uvek pitam da li treba da mu kupim cigare, pa se svi smejemo. On kaže da sa mnom voli da popije, super se slažemo i to prijateljstvo traje. Lukas je, s druge strane, specifičan. On je svoj i njega takvog treba prihvatiti. Drago mi je što želi da ode na Evroviziju. Može da postigne uspeh i da se visoko kotira, ali danas se u sve meša politika, tako da je sve moguće - kaže muzičar.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Endži Mavrić

Harmonikaš kaže da je najbolje provode imao dok je bio živ Džej Ramadanovski, kada se do jutra ostajalo u kafani.

- U jednu kafanu u Mirijevu smo voleli da izlazimo ranije, a u ekipi su bili Džej, Lukas, Futa, Samardžić i druge kolege. Pilo se do ujutru, znali smo da se zapijemo, da zaginemo, ma okupi se pola estrade! Sad je svuda klupska varijanta, kafana je nešto drugo. Sinan Sakić je bio kapiten što se tiče alkohola, pio je najviše i tu niko nije mogao da ga nadmaši.

Republika

Foto: ST/P. DIVAC

Endži Mavrić

Pevači ne duguju, ali odlažu plaćanje

Harmonikaš kaže da nije istina da mu brojni pevači duguju novac za aranžmane, ali tvrdi da se redovno dešava ga zovu i pitaju da odlože plaćanje.

- Pevači mi nikad nisu dugovali novac, ali su umeli da me pozovu i kažu da nemaju trenutno novac i da ih sačekam neko vreme. To je okej i to je pošteno, nikad nisam cepidlačio. Bitno je da se ispoštuje dogovor, sa moje strane je sve uvek pošteno.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading