KURTI UDARIO NA VLADIMIRA PUTINA: Proterao ruskog zvaničnika iz Prištine, pa još optužio Rusku Federaciju da ŠIRI MALIGNI UTICAJ U EVROPI!

Autor: Republika

Vesti

31.12.2021

13:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Premijer privremenih prištinskih vlasti Aljbin Kurti lično je napao zvaničnu Moskvu i izdao nalog da se protera ruski zvaničnik iz Unmika.

KURTI UDARIO NA VLADIMIRA PUTINA: Proterao ruskog zvaničnika iz Prištine, pa još optužio Rusku Federaciju da ŠIRI MALIGNI UTICAJ U EVROPI!

Foto: Tanjug/AP

Vladimir Putin na meti Aljbina Kurtija

Premijer lažne države Kosovo Aljbin Kurti usudio se da udari na, ni manje ni više, nego na ruskog predsednika Vladimira Putina i na njegovu državu, Rusku Federaciju. 

To je otkrila ministarka spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija Donika Gervala Švarc, koja je saopštiladanas da je upravo na Kurtijev zahtev donela odluku da proglasi ruskog zvaničnika u Unmiku za personu non grata. Kako je navela, ona je takvu odluku donela zbog "njegove štetne aktivnosti kojom je narušena bezbednost tzv. Kosova".

- Institucije iz Prištine su odlučne u borbi protiv malignog uticaja Ruske Federacije i njenih satelitskih predstavnika u regionu, koji za cilj imaju da potkopaju dostignuća (tzv.) Kosova i naših partnera, prvenstveno SAD, NATO i EU - napisala je Gervala Švarc na Fejsbuku i dodala kako će ona i njene kolege nastaviti još bliže da sarađuje sa svojim međunarodnim saveznicima.

- Sprečićemo bilo kakve destabilizujuće napore Ruske Federacije u našem regionu - istakla je ona samouvereno. 

Novosti prenose da je, prema njenim rečima, ona o odluci da ruskog zvaničnika proglasi za personu non grata obavestila nadležne institucije za sprovođenje zakona i relevantne organe.

Osim toga, Ministarstvo spoljnih poslova privremenih prištinskih institucija objavilo je na Tviteru da Priština stoji uz saveznike u delovanju protiv "zlonamernih akcija" koje, kako se tvrdi, ugrožavaju "nacionalnu bezbednozst i ustavni poredak (tv.) Kosova".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading