SRPSKU CRKVU U AMERICI PREUZIMA PATRIJARH PORFIRIJE! Vladika ostao bez nadležnosti! RAZLOG NEVEROVATAN!

Autor:

Vesti

22.12.2021

17:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crkveno školska opština Sveti Sava u Njujorku i njena parohija odlukom Sinoda poverene su na upravljanje patrijarhu Porfiriju.

SRPSKU CRKVU U AMERICI PREUZIMA PATRIJARH PORFIRIJE! Vladika ostao bez nadležnosti! RAZLOG NEVEROVATAN!

Foto: youtube.com/Televizija Hram

Sinod je doneo ovu odluku na jučerašnjem zasedanju i naveo da je to učinjeno kako bi se sredilo stanje i prevazišli problemi, uspostavio crkveni poredak i jedinstvo među tamošnjim parohijanima.

Ovoj odluci prethodilo je obraćanje vernika iz Njujorka i navodi da je u ovoj crkvenoj opštini došlo do nenamenskog trošenja novca.

Upravljanje crkvenom opštinom u Njujorku i obnova hrama bili su tema i početkom decembra, kada su trojica vladika sa prostora Amerike bili na razgovoru sa patrijarhom i Sinodom u beogradskoj Patrijaršiji.

Srpski hram na Menhtenu, izgrađen je u gotskom stilu pre skoro 170 godina, a u vlasništvu Srpske pravoslavne crkve je od 1943. godine.

Hram je otkupljen od Episkopalne njujorške crkve. Upravo u ovoj crkvi je 1943. godine održan poslednji oproštaj od velikog naučnika Nikole Tesle.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading