U TIRANI SPREMAJU PROTEST ZA DOLAZAK PREDSEDNIKA VUČIĆA: Haradinaj okuplja albanske ekstremiste!

Autor: Republika

Vesti

18.12.2021

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Albanski ekstremisti uz obilatu pomoć političara sa Kosova spremaju za ponedeljak i utorak proteste protiv predsednika Srbije Aleksandra Vučića, koji će tih dana boraviti u Tirani u okviru inicijative "Otvoreni Balkan" .

U TIRANI SPREMAJU PROTEST ZA DOLAZAK PREDSEDNIKA VUČIĆA: Haradinaj okuplja albanske ekstremiste!

Foto: Tanjug/Dragan Kujundžić

Organizatori demonstracija su Sait Dolapi, bivši organizacioni sekretar tamošnje Demokratske stranke i Agron Kuličaj i Sali Lušaj, ljudi od najvećeg poverenja nekadašnjeg predsednika i premijera Salija Beriše.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Ramuš Haradinaj sprema proteste za Vučića

Naši dobro obavešteni sagovornici tvrde da je Beriša lično kontaktirao sa Ramušem Haradinajem kako bi na ovom protestu obezbedio prisustvo najmanje 100 osoba sa Kosova, prenose Novosti.

Zbog toga su danas u južnu srpsku pokrajinu otisli Lušaj i Dolapi da organizuju dolazak ekstremista sutra i prekosutra u Tiranu, a ovu operaciju podržava i aktuelni premijer privremenih institucija u Prištini Aljbin Kurti.

Očekuje se da će ulazak biti organizovan preko Morine, iz Crne Gore i Severne Makedonije, kako ih policija ne bi vratila.

Podsećamo, albanski ekstremisti su protiv predsednika Vučića protestovali i 2019. godine, kada je bio u poseti Tirani kako bi se sa Edijem Ramom dogovorio o inicijativi "Otvoreni Balkan".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Ana

18.12.2021 15:35

Od albanskih ekstremista se nikad nista drugo i ne ocekuje, osim da izazivaju incidente. Nadam se da nadležni organi pravovremeno reagovati I spreciti delovanje ovih grupa, kojima je jedin cilj izazivanje nereda.

Odgovori 10 0
Ana

18.12.2021 20:01

Da ga se ne plase, ne bi obracali paznju.

Srdjan

18.12.2021 23:19

Jacanje regionale saradnje je od velikog znacaja, a politika koju Vucic vodi treba da bude primer mnogim politicarima.