LAŽNA PREDSEDNICA NAPOKON REKLA ISTINU: Vjosa Osmani priznala da je takozvano Kosovo američki projekat

Autor: Tanjug, Republika

Vesti

17.12.2021

14:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica privremenih institucija u Prištini Vjosa Osmani predstavila je danas godišnji izveštaj, u kojem je ponovo optužila Beograd za "teritorijalne pretenzije" prema Kosovu, ponovila stav da dijalog može da se završi samo međusobnim priznanjem, uz tvrdnje da kosovska policija na severu ne targetira "etničke grupe, već kriminalne ćelije".

LAŽNA PREDSEDNICA NAPOKON REKLA ISTINU: Vjosa Osmani priznala da je takozvano Kosovo američki projekat

Foto: youtube.com/Kohavision - KTV

Osmani je u kosovskom parlamentu rekla da se neće dozvoliti da se dijalog Beograda i Prištine transformiše u dijalog "za status, teritoriju, unutrašnju funkcionalnost i za ustavni poredak zemlje".

Rekla da je dijalog "važan alat za stabilnost regiona", kao i da će Priština nastaviti da igra, iz njene vizure, konstruktivnu ulogu u tom procesu, uz primedbu da "isti pristup ne vidi i iz Srbije".

Tvrdi i da Srbija služi kao odskočna daska za ruske interese u regionu i ima za cilj da destabilizuje zemlje u regionu, prenelo je Kosovo onlajn, pozivajući se na Kohu.

Republika

Foto: Tanjug/AP

 

Osmani je rekla i da je Kosovo “najvažniji projekat američke i evropske spoljne politike", ali i da je regionu potrebna pojačana američka pažnja, jer smatra da Rusija namerava da destabilizuje Kosovo.

Deo izveštaja posvetila je delovanju i akcijama kosovske policije na severu Kosova, tvrdeći da “policija ne targetira etničke grupe, već kriminalne ćelije” i da u borbi protiv kriminala “svi moraju biti beskompromisni”.

Osmani je rekla i da oni koji se protive članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama za sprovođenje zakona daju podršku kriminalnim organizacijama.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
milan

17.12.2021 15:45

pa rekla ono što svi znamo Ameri izazvali sve to da bi opljackali dobar deo kosova pa ce za par godina da odu kao sto su uradili sa Avganistanom i sa mnogim drugim

Odgovori 31 5
kiki

17.12.2021 21:57

Osmani je rekla i da je Kosovo “najvažniji projekat američke i evropske spoljne politike", ali i da je regionu potrebna pojačana američka pažnja, jer smatra da Rusija namerava da destabilizuje Kosovo. Osmani, Kosovo i Metohija je srpsko a to sto amerikanci i evropejci-srbomrzci projektuju, srusice se kao kula od karata. I to mnogo pre nego sto mislite. Kako ste dolazili u Srbiju ilegalno preko Prokletija jos brze ce te iz nje odlaziti. Veruj mi na rec.

Odgovori 36 9