DON RISTIĆ! NEVIĐENO BAHAĆENJE NAČELNIKA POLICIJE: U ustima tompus, na ruci roleks od 10.000 evra!

Autor:

Vesti

24.11.2021

19:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ivan Ristić, bivši zamenik direktora policije Vladimira Rebića, iako je zglajznuo s funkcije, ponaša se krajnje bahato.

DON RISTIĆ! NEVIĐENO BAHAĆENJE NAČELNIKA POLICIJE: U ustima tompus, na ruci roleks od 10.000 evra!

Foto: Prntscreen

Na društvenim mrežama se pojavila njegova fotografija na kojoj puši tompus, a pažnju privlači i skup roleks na ruci. Kako se satovi ovog brenda ne mogu naći ispod 5.000 evra, postavlja se pitanje odakle jednom policijskom službeniku novac za takav luksuz?!

Ristić je, podsetimo, prošle godine prekomandovan na mesto načelnika u Policijsku upravu Pirot. Novu dužnost preuzeo je neposredno pre hapšenja Veljka Belivuka, što su mnogi shvatili kao čin ražalovanja. Naime, kako se pisalo, ispitivane su njegove veze i kontakti s klanom. Ipak, početkom septembra je postavljen za koordinatora Specijalne antiterorističke jedinice (SAJ), što mu je izgleda dalo vetar u leđa, o čemu svedoči pomenuta fotografija koju je na Instagramu okačila njegova supruga.

Znalci tvrde da je u pitanju roleks iz kolekcije ojster perpetual, čija se cena kreće između 6.000 i 10.000 evra. Jasno je da državni posao, pa ni posao bilo kakvog funkcionera iz samog vrha MUP, ne može da obezbedi ovoliku svotu novca. Pa ipak, ako se ima u vidu da u Vrčinu gradi luksuznu vilu s bazenom, čija vrednost premašuje 700.000 evra, kako je Srpski telegraf pisao u martu, jasno je da je to za njega sitnica.

- Sve je u najvećem luksuzu, prostrani stambeni kompleks, bazen, visoka betonska ograda da prikrije raskoš koja se krije u jednom veoma neuglednom kraju. Čitav materijal stigao je iz inostranstva, a gradnja ovog objekta traje mesecima - ispričao je tada sagovornik upućen u Ristićevo delovanje.

On tada nije odgovarao na naša pitanja, tim povodom, ali nikada nije ni demantovao. Međutim, samim tim što u jeku najveće afere, koja trese celu Srbiju, kada se otkriva da su ljudi iz različitih struktura društva bili u sprezi sa srpskim podzemljem i kriminalnom grupom Veljka Belivuka, jedan visoki funkcioner MUP gradi pravu palatu govori da Ristić ne haje šta će narod reći. Tako se nije oglasio ni ovog puta, odnosno nije odgovorio na pitanje odakle mu, kao policijskom službeniku, novac za roleks kakav nosi.

Blizak s Dijanom i Papićem

Za Ristića, inače, kažu da je bio blizak s ljudima iz okruženja bivše državne sekretarke Dijane Hrkalović, između ostalih, i s Goranom Papićem, zamenikom načelnika SBPOK, kome se sudi zbog trgovine uticajem, a s kojim je navodno bio nerazdvojan. O bliskosti Ristića, Papića i Hrkalovićeve svedoče čak i fotografije.

Republika

Foto: Tanjug/youtube.com/printscreen

Goran Papić i Dijana Hrkalović

Đilasov čovek?

Mediji koji podržavaju politiku Dragana Đilasa su, pošto je premešten na novu dužnost, pisali seriju tekstova o Ristiću i tvrdili da on neće mirno da ode s funkcije pomoćnika direktora policije, kao i da je spreman da izazove haos u MUP. Ispostavilo se da je Ristić očigledno imao dogovor s Đilasom, po kom su ga njegovi mediji "napadali" i predstavljali kao odanog predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću, a sve s ciljem da bi ostao na visokom položaju u policiji. Prema tom planu, Đilas bi preko Ristića imao "svog čoveka" u vrhu policije. Ipak, taj plan nije uspeo.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
marko

25.11.2021 02:24

Ovog treba istraziti i drzati na oku cim se ovako ponasa znaci da ima tu nesto. Pre ili kasnije otkrice se, samo ga nikako ne ispustati iz vidokruga

ja

26.11.2021 15:40

Pa svi u kraju znamo odakle mu novac jos se sam hvalio , jedino istrazni organi nemaju pojma.