DRŽAVA REŠILA DA PRESEČE, SLEDE ŽESTOKE MERE! Ministar najavio konkretne poteze protiv lekara koji promovišu Ivermektin!

Autor: Republika

Vesti

02.11.2021

10:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar najavio je žestoku reakciju države na savete koje dele zdravstveni radnici na Vajber grupi koja propagira upotrebu Ivermektina!

Republika

Foto: Printskrin, Pixabay

Kutija Ivermektina

- U narednim danima država će reagovati na savete koje pojedini zdravtsveni radnici dele na toj grupi na Viberu, a u kojima se promoviše upotreba leka Ivermektin, koji se nače koristi za životinje - kazao je Lončar.

Prema njegovim rečima, ko god da su ti lekari i šta god da se dešava u njihovom mozgu, to po svim medicinskim pravilima ne sme da se dozvoli, prema tome država će reagovati u narednih par dana.


- Zamislite vi ste lekar koji leči decu, a preporučujete lek koji nije registrovan i koji se koristi u veterini. Plašim se da je to onda jedno ozbiljno krivično delo, prema tome, ovo je ozbiljna država koja će uraditi svoj deo posla - zaključio je Lončar.

Podsetimo, kako je Republika već pisala, jedna od administratorki Vajber grupe koja je šokirala Srbiju doktorka Slavica Aranđelović gostovala je na TV Prva i nastavila da propagira upotrebu ovog leka.

Takođe, kao što smo već pisali, doktor Bojko Bjelaković iz Niša, jedan od lekara koji su bili administratori u glupi "LNRE - Ivermektin preporuke", smenjen je sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Crni

02.11.2021 11:11

Prvo izbacis sa d liste lekova rfzo pa onda mozes nesto da uradite a ne da pricate da nije odobren kada je odobren kao lek u tabletama ali mozda u ortopediji nije Ministre. Izgleda da lek stvarno radi odnosno pomaze, tako da rusi konvepciju ili interes sta god