DOKTOR ŠEKLER IZREVOLTIRAN ODLUKAMA KRIZNOG ŠTABA: Da me ne shvatite pogrešno...

Autor: Republika

Vesti

06.10.2021

07:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Doktor Milanko Šekler nezadovoljan je odlukom Kriznog štaba da ne uvede restruktivnije mere u borbi sa pandemijom koranavirusa.

Republika

Foto: ST/V. LUKIĆ/printscreen

 

Gostujući na TV Prva, Šekler je naveo da je naročito iziritiran "neodgovornšću građana" kada je vakcinacija u pitanju.

- Nije ovo napad na Krizni štab, da me ne shvate pogrešno, oni pokušavaju da urade ono jedino što je logično - ali u Srbiji neznanje je nadmoć - naglasio rekao je Šekler.

Istakao je kako bi on više puta izašao iz Kriznog štaba jer je ponižavajuće da stručnjaci medicinskog dela Kriznog štaba budu podređeni ekonomskom delu Kriznog štaba koji treba da obezbedi novac da se stane u kraj epidemiji.

- Vakcinacija mora više da se stimuliše - naglašava dr Šekler koji tvrdi da to nije samo parama već kao primer dodaje da vakcinacioni punkt može da se stavi ispred stadiona.

On insistira da bi se tamo vršili pregledi i testiranja, a onaj ko je pozitivan i nije vakcinisan morao bi da ih plati.

- Je li to komplikovano da se izvede! - burno je reagovao dr Šekler.

On je više puta do kraja priloga ulazio u konflikt sa voditeljima braneći svoj stav da na građane treba izvršiti pritisak da se vakcinišu.

- Podelite besplatne telefone i mladi će se vakcinisati - naglasio je Šekler.

Podsetimo, kao što je Republika već pisala, i doktor Predrag Kon nezadovoljan je odlukama Kriznog štaba.

On je ocenio da je odlaganje mere "pogrešno razmišljanje", a čak je naveo i da je "molio da ga opozovu ako smeta".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Crni

06.10.2021 13:23

Jeste doktore, komplikovano je izuzetno je komplikovano iz sledecih razloga prvenstveno pravnih a onda i finansijskih koji su usko vezani za pravo i ustav zemlje u kojoj zivite. Naime Vi ste zavrsili fakultet u Srbiji, dobili zvanje doktora, radite u nekoj ustanovi i drzite nam besede... To sve je neko platio odnosno gradjani Srbije kroz obavezno zdravstveno porez itd. Vi verovatno niste svoje skolovanje i usavrsavanje platili vec Drzava a budzet pune gradjani a verovatno i nemate nameru da novac ulozen u Vas za sve ove godine vratite. Pre bilo kog sledeceg istupa u javnost molim Vasda razmislite gde bi bili da nije ovog naroda kakav god bio koji Vas je iskolovao i omogucio da radite i stvarate porodicu i dan danas verovatno bi neku njivu obradjivali ili sl kao i vecina drugih dr nebi imao pas zasta da Vas ujede. Dokle god ne shvatite da Vas mi neobrazovani i neuki placamo i placali smo i dok ne vratite ulozeno molim Vas da nam se obracate sa duznim postovanjem. U nadi da ce dr za zivotinje procitati

Vekosava

04.11.2021 20:22

@Crni - Svi mi smo se školovali na budžetu, jer je to bilo normalno, i dan danas postoji školovanje na budžetu, a ko nije sposoban da studira, to je njegova stvar i nema prava da se buni i prigovara fakultetski obrazovanim osobama....... Zaista je neverovatna netrpeljivost neškolivanih prema školovanim..