GRMELO U STUDIJU ZBOG IVERMEKTINA: Doktorka iz bizarne Vajber grupe napravila HAOS, voditelji pobesnili zbog promovisanja leka za životinju!

Autor: Republika

Vesti

02.11.2021

08:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je doktor Bojko Bjelaković iz Niša, jedan od lekara koji su bili administratori u bizarnoj vajber glupi "LNRE - Ivermektin preporuke", smenjen je sa funkcije načelnika Odeljenja za kardiologiju na Klinici za pedijatriju KC Niš, oglasila se i njegova koleginica i članica iste grupe doktorka Slavica Aranđelović.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Doktorka Slavica Aranđelović i doktor Stojanović gostovali na TV Prva

Gostujući na TV Prva doktorka je nastavila da se zalaže za primenu Ivermektina za lečenje koronavirusa, ne videći ništa sporno u davanju preporuka i saveta putem društvenih mreža.

Ozloglašena grupa

Na pitanje voditelja Filipa Čukanović kako se našla u ozloglašenoj Vajber grupi, ona je kazala da grupa nije "opasna", a da njenu etiketiranje kao "ozloglašene" povlači odgovornost voditelja.

- Tendenciozno naglašavanje termina "ozloglašene" Vajber grupe već povlači vašu odgovornost. Grupa nije opasna - kazala je ona.

Kada je reč o samom Ivermektinu, koji u Srbiji nije registrovan za lečenje ljudi, što je zvanično saopštila i Agencija za lekove i medicinska sredstva (ALIMS), Aranđelovićeva kaže da takva praksa nije u drugim zemljama.

- Pogledajte Indiju, pogledajte Japan - kazala je ona, na šta je reagovao Čukanović tvrdeći da u Indiji svaki dan ima ogroman broj zaraženih, dok je Japan nedavno organizovao Olimpijske igre pod strogim merama.

Republika

Foto: printscreen/TV Prva

Zalaže se za upotrebu Ivermektina za lečenje kovida

Međutim, Aranđelovićeva je nastavila da insistira na tom leku, tvrdeći da ga je i sama koristila.

- Ja sam ga koristila i imala sam protokol američkih doktora, ja savetujem iz ličnog iskustva. O ivermektinu se zna dosta, unazad 40 godina. Ja sam došla do tog leka tako što sam dobila studiju. Iako nije registrovan kod nas, ali ako pratimo razvoj medicine u drugim zemljama... Do problema sa korišćenjem leka dolazi zbog prekomerne upotrebe - navela je ona.

Krivična odgovornost

Sa druge strane, doktor Aleksandar Stojanović, direktor Doma zdravlja Palilula, kaže da bi oni koji šire lažne vesti na društvenim mrežama morali krivično da odgovaraju. 

- Čak se i kompanija koja proizvodi taj lek ogradila i navela da je on namenjen za lečenje životinja, a ne ljudi. Nemam ja ništa protiv, ko hoće da uzima nek uzima, al nemoj da širi lažne vesti - istakao je stručnjak.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (2)

Loading
Boyana

02.11.2021 09:54

ne komentarisem temu o virusu ali su oba voditelja jutros bili izuzetno napadni,arogantni i stalno su prekidali Dr Arandjelovic dok su pustali Dr Stojanovica da slobodno prica bez prekidanja. Zelela sam da saslusam obe strane, i za i protiv leka ali nisam uspela jer su OBA voditelja briljirala u nadglasavanju i prekidanju sagovornika!vama nisu potrebni gosti jer sami sebe i pitate i sami odgovarate! bravo!

Odgovori 28 8
Bruka

02.11.2021 19:25

Gledao sam emisiju! Veliki blam kako voditelja tako i same televiziske kuće! Tendencijoznost i nevaspitanost je prosto izvirala iz voditeljskog para!

Odgovori 14 5