ŠUTANOVAC: DS neće podržati Đilasa

Autor: Republika

Vesti

15.12.2017

16:40

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lider DS Dragan Šutanovac izjavio je da će DS imati svog kandidata za gradonačelnika Beograda kao i da "ne postoji verovatnoća" da će podržati bilo koga drugog.

RepublikaFoto: Tanjug/N. Stojanović
Neće sa nekadašnjim saborcem: Dragan Šutanovac

On je na konferenciji za novinare u Beogradu kazao i da je jedino celishodno za opoziciju da se formira socijal-demokratska grupacija stranaka za predstojeće gradske izbore.

- Beogradski izbori su prvi korak u menjanju ovog lošeg režima i bilo bi dobro da napravimo koaliciju koja bi sa jasnom političkom orijentacijom nastupila na njima a možda i na parlamentarnim izborima - kazao je lider DS-a. 

Susret sa Đilasom

Šutanovac je potvrdio da se susreo sa nekadašnjim predsednikom DS-a i gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom, koji je najavio da će se kandidovati na predstojećim beogradskim izborima, ali nije govorio o detaljima razgovora. 

- Činjenica je da sam razgovarao i sa predstavnicima drugih opozicionih stranaka. Đilas je četiri godine bio pošteđen medijskih napada, za razliku od Demokratske stranke - kazao je Šutanovac. 

On je ocenio i da su stranke "jedini alat" za menjanje režima navodeći da je "neizvodljivo" da tako nešto učine pokreti ili inicijative. 

Komentarišući saopštenje SPS-a u kome je ta stranka izrazila "iskreno žaljenje" zbog saradnje sa demokratama u periodu od 2008. do 2012. godine, Šutanovac je kazao da je osećaj "obostran". 


- Mi smo tada postavili Srbiju na tračnice na kojima se i danas, istina u usporenom pravcu, kreće - kazao je predsednik Demokratske stranke. 

Vanredni parlamentarni izbori

On je dodao da bi Demokratskoj stranci odgovaralo da se raspišu i vanredni parlamentarni izbori. 

- Predstojeći izbori u četiri opštine biće nam dobar pokazatelj i pored aktivnog bojkota nekih iz opozicije, što će nas sigurno oštetiti - naveo je Šutanovac.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (35)

Loading
Sale

15.12.2017 17:35

Gde da ga podrzi kad se i on bori za fotelju!

Karcika

15.12.2017 17:40

Politicari opozicije tvrde pazar, ko ce sta i koliko dobiti.

hana

15.12.2017 17:48

Bukvalno su komični.

okano

16.12.2017 03:43

@hana - Tragikomedija opozicije se nastavlja