ZAVRŠIĆETE KAO FERDINAND I SOFIJA: Milomir Marić poslao "Principa" kod Mire i Slobe da odradi posao - a onda su krenuli problemi

Autor:

Vesti

16.10.2021

20:07

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milomir Marić je dobijao ozbiljne pretnje dok je bio glavni i odgovorni urednik lista "Duga".

Republika

Foto: tanjug/AP/www.profimedia.rs

Milomir Marić se našalio sa Mirom Marković

Za vreme obavljanja funkcije urednika, Mirijana Marković je pisala kolumne u ovom listu. Zbog jedne neslane šale Marić je došao u sukob sa tadašnjim predsednikom Slobodanom Miloševićem.

- Prvi put sam se čuo sa Slobodanom Miloševićem zato što smo stavili neki naslov koji se Miri nije dopao. Pozvao me je i rekao: "Barabo jedna, nemoj da mi zavitlavaš ženu. Celu noć je plakala, zovi je da je smiriš" - pričao je Marić u jednom od ranijih intervjua.

Marić je rekao da je pozvao suprugu tadašnjeg predsednika, ali i da je od prijatelja dobio savet da se ne kaći sa porodicom Milošević jer u protivnom može imati velike probleme.

- Nazovem ja Miru i lepo joj objasnim: "Vi imate književne ambicije, a vrhunac literature je samoironija. Nismo hteli da vas povredimo. Ako hoćete, ubuduće sami pišite naslov za kolumnu i pošaljite neku lepu sliku". Prijatelji su me upozoravali da se ne zezam s njima, da je to brod ludaka i da mogu da izgubim glavu. Srećom, izgubio sam samo posao - priča Marić i dodaje da to nije bio jedini nesporazum sa parom Slobom i Mirom.

- Moj najbolji drug je rekao Miri i Slobi da sam mu naredio da ode u Tolstojevu 33 i likvidira ih, te da ćemo mi Srbi da ga slavimo kao Gavrila Principa. Mira me je pitala da li je to istina, objasnio sam joj da sam se samo šalio. Rekla mi je: "Nije vam ukusna šala", a ja sam joj na to odgovorio: "Nikom nije ukusna kad se na njega odnosi". E, tada su krenuli moji problemi - rekao je Marić.

Kako su preteće poruke bile sve učestalije, Marić je morao da napusti Srbiju i tek nakon pada Miloševića se vratio. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading