SLOBA IMAO AFERU SA POZNATOM GLUMICOM: Pred Mirom i Srbijom glumio papučara, a jurio jednu od najlepših žena sa ovih prostora

Autor:

Vesti

06.10.2021

20:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bivši predsednik Srbije Slobodan Milošević preminuo je 2006. godine u zatvorskoj ćeliji u Ševeningenu, a iza sebe je ostavio seriju burnih događaja koji su se odigrali devedesetih godina, a koji su mu kasnije i došli glave.

Republika

Foto: Tanjug/AP

Mira Marković i Slobodan Milošević

 

Ličnost koja je imala neizmeran uticaj na bivšeg predsednika bila je njegova supruga Mira Marković, a Slobu su često nazivali "papučarem" jer je taj uticaj bio očigledan.

Sve velike političke odluke Sloba je donosio isključivo u konsultacijama sa suprugom, a prema svedočenjima ljudi bliskih porodici Milošević, njena je reč najčešće bila poslednja.

Međutim, iako je Sloba svoju suprugu slušao i verno služio njenim ideološkim i političkim stremljenjima, on nije bio pravi "čistunac" kad je reč o ljubavnom planu. Sloba je izduvni ventil našao u ljubavnoj aferi sa S. S., jednom od najlepših glumica sa jugoslovenskih prostora.

Kasnije će se ispostaviti da je veza sa srpskom glumicom bila izuzetno važna u Slobinoj političkoj karijeri. Uz pomoć glumice on je otkrio veliku zaveru koju su mu spremali politički saradnici za koje se ispostavilo da su zapravo politički neprijatelji. Za sabotažu Miloševića bilo je navodno izdvojeno dva miliona maraka.

Da nije otkrio zaveru koju su mu spremali krajem osamdesetih godina, verovatno ne bi ni došao na visoke državne funkcije uz pomoć kojih je stekao popularnost i moć, a zatim postao predsednik Srbije 1991. godine.

Poznata glumica sa kojom je Sloba imao aferu, a u koju je bio "zaljubljen do ušiju", pomalo je likom i ponašanjem podsećala na njegovu suprugu Miru.

Očigledno je imao tip žene koji mu se sviđao, ali je kod Mire nedostajalo nešto što mu je bilo potrebno. Naime, glumica je za razliku od Mire imala više harizme, kao i energije koja se ogledala u životnom elanu.

Pored toga, glumica je bila izuzetno lepa i često se pojavljivala u filmovima, kao i skoro svim serijama koje su obeležile kraj osamdesetih i devedesete godine.

Sloba je navodno u poznatu glumicu bio zaljubljen godinama pre nego što se sa njom sastao.

Sastanak sa glumicom Slobi je organizovao tadašnji politički saradnik, a kasnije ljuti protivnik Ivan Stambolić. Jedini sastanak koji je otkriven desio se u Vili "Zlatni breg" kod Smedereva, poznatoj i kao letnjikovac dinastije Obrenović, krajem 1986. i početkom sledeće godine. Sloba je sa glumicom proveo ceo vikend.

Neverni Sloba je svoj izostanak navodno Miri opravdavao tako što joj je rekao da je otet a da nije pametno da se slučaj prijavljuje policiji, jer je otkrio ko mu radi o glavi pa ne želi da javnim potezima otkriva sledeće korake.

Koliko je bio uverljiv sa ovom pričom zauvek će ostati misterija, ali pojedini navodi da je Mira kumovala u organizaciji otmice i ubistva Ivana Stambolića mogu ukazati na to da je ipak nešto saznala. O kojoj glumici se radi, najverovatnije nikad nije ni saznala.

Međutim, svi detalji u vezi susreta Slobe i glumice nisu u potpunosti poznati, osim da su vikend proveli zajedno. Nije zvanično potvrđeno da su imali išta na emotivnom planu, ali prema nekim navodima postoji mogućnost da je Milošević želeo da ga žene opsedaju kao njegovog kolegu Stambolića.

Bivši operativac DB-a Božidar Spasić je rekao da je moguće da je Sloba imao aferu.

- Znalo se da komunistički rukovodioci vole društvo lepih žena sa javne scene, a posebno su ih zanimale balerine, pevačice i glumice. Bili su apsolutno slabi na njihove čari. Stambolića su žene opsedale, a Slobodana ređe, najviše zbog stroge kontrole njegove žene. Međutim, moguće je da je i on, ugledajući se na Ivana, poželeo da ima avanturu - rekao je ranije za Srpski telegraf jedan od operativaca DB-a Boža Spasić.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (3)

Loading
Podesen

06.10.2021 21:07

Snezana Savic

Odgovori 30 2
djole

07.10.2021 08:58

@Podesen - Da, Snežana Savić. Nije itno sa koliko je političara bila u krevetu, bitno je to njeno drukanje. Da nije tom zlotvoru otkrila zaveru spasila bi Srbiju svih zala tog monstruma. Ovako snosi odgovornost za sve nesreće srpskog naroda za vreme njegove krvave diktature!

Odgovori 7 11
Eto!

07.10.2021 09:17

Ime glumice, molim, da je popricam sa njom kada je sretnem, sto ga je spasla!