HAOS NA BRNJAKU! ROSU PONOVO UDARILE NA SRBE: Pokušali da izvuku čoveka iz kola, reagovao KFOR (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

22.09.2021

12:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je jutro proteklo mirno na dva administrativna prelaza sa Kosovom i Metohijom, na Brnjaku je nešto posle podneva došlo do incidenta u kome su pripadnici specijalnih policijskih snaga pokušali na silu da izvuku jednog vozača iz automobila sa KM tablicama.

Republika

Foto: facebook.com/printscreen

Pripadnici ROSU na graničnom prelazu Brnjak

Oni bi u tome i uspeli da se nije umešala patrola Kfor-a, fora koja se u tom trenutku tu zatekla, prenosi "Kosovo onlajn".

Kako navode, prema nepotvrđenim informacijama, policija je zahtevala od jednog građanina srpske nacionalnosti da izađe iz automobila i skine KM tablice, što je on odbio, zbog čega su počeli da ga izvlače iz kola.

Pripadnici Kfor-a koji i prethodnih dana prate dešavanja na ova dva prelaza su reagovali i smirili situaciju, a na mestu incidenta su se okupili i Srbi koji tu protestuju. Vozač je, prenosi "Kosovo onlajn", uspeo da se skloni na sigurno.

Ovo je treću dan po redu od kako je Priština odlučila da uvede, kako kažu, mere reciprociteta, zahtevajući da automobili za prelazak administrativne linije ne mogu da koriste srpske tablice koje imaju, već da moradu da koriste probne sa oznakom RKS.

Na oba mesta danima su stacionirani pripadnici specijalnih jedinica ROSU koji se smenju u određenim vremenskim intervalima, kao i građani, tačnije Srbi koji mirno protestuju.

Prvog dana protesta, kosovska policija je ispalila nekoliko patrona suzavca na okupljene Srbe na Brnjaku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading