VUČIĆ ISPRED PALATE SRBIJE! Prisustvuje primopredaji vozila za vakcine: Veoma važno, rešava nam logističke probleme (VIDEO)

Autor: Republika

Vesti

14.09.2021

09:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvuje danas primopredaji 26 specijalizovanih vozila za prevoz vakcina i medicinskog osoblja.

Republika

Foto: TV Pink/printscreen

Predsednik Vučić ispred palate Srbije

Projekat inače sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge.

Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

- Nama je ovo važno, rešava nam logističke probleme. Važno je da svi dobiju svoje vozilo, i da mogu brzo da podele vakcine. Mnogo lepo izgledaju vozila. Na žalost trebaće nam još mnogo vakcina. Mnogo je novca uloženo u zdravstvo - rekao je predsednik Vučić prilikom obilaska vozila.

Kako je istakao, sve će biti bolje kada pobedimo koronu
Vozila su nabavljena sredstvima IPA 2020 kroz Projekat EU za lokalni razvoj (EU PRO PLUS), koji sprovodi Kancelarija Ujedinjenih nacija za projektne usluge (UNOPS).

- Sva su Citroenova vozila, baš lepo izgledaju. Dali ste im registracije po mestima gde idu - prokomentarisao je Vučić obilazeći 26 vozila.

- Želim još jedanput da se zahvalim Evropskoj uniji na velikoj podršci u borbi protiv kovida 19. Ovih 26 vozila za 24 opštine, jer dva vozila idu u Beograd i Novi Pazar, jako su značajna. Više nećemo morati da iznajmljujemo vozila kako bi vakcine dopremili po Srbiji, sada sve to možemo da uradimo u najkraćem mogućem roku. Ovim smo rešili jedan značajan problem koji smo imali u distribuciji vakcina. Još jednom ću iskoristiti prikliku da pozovem ljude da se vakcinišu. Vakcine su nam najznačajnije i najmoćnije oružje u borbi protiv pandemije. Imaćete za mesec dana pet vakcina. Vakcinišite se jer ćete ugroziti nekog drugog, a i sebe. Još jednom vas molim da se vakcinišete - kaže Vučić.

- Ne mogu da verujem da neko stvarno veruje u priče o čipu. Kao da slušam neke priče iz 16. veka. Ako niste prema sebi, budite odgovorni prema svojoj okolini. Šta god poželite u našim bolnicama, dobićete... Samo nam recite šta još treba da uradimo, da biste se vakcinisali. Odlasak svakog čoveka je nenadoknadiv, nijedan ljudski život ne može se nadoknaditi - dodaje predsednik.

- Zato je važno da pričamo o vakcinaciji i neophodnosti vakcinacije - kaže Vučić.

O poseti Angele Merkel

- Za mene su to posebne emocije. Mnogo toga smo prošli zajedno, mnogo toga sam naučio, video, razumeo od Merkel. Da budem iskren, bilo mi je žao jutros kada je odlazila. Mnogo sam ponosan zbog onoga što je juče govorolija, da jedna velika Nemačka pokazuje respekt prema Srbiji. Srećan sam i ponosan, to je jedan veliki podstrek za nas - kaže predsednik.

Inače, cilj programa EU za lokalni razvoj EU PRO Plus je da doprinese sveukupnom društvenom i ekonomskom razvoju 99 lokalnih samouprava u Šumadiji, zapadnoj, južnoj i istočnoj Srbiji.

Evropska unija je opredelila 30 miliona evra za trogodišnji program.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Jelisaveta

14.09.2021 12:28

Hvala EU na podrsci koju pruza nasoj zemlji. Znacajna pomoc koja ce znaciti nasem zdravstvu.

Nikolina

14.09.2021 12:29

EU kao i do sada pruza ogromnu pomoc i podrsku kao u borbi protiv epidemije tako i u svim drugim oblastima.

Una

14.09.2021 19:05

Vozila za distribuciju vakcina su pristigla u pravi čas i pružiće svima veliku logističku podršku!

Ivana

14.09.2021 21:05

Hvala donaciji EU na svemu što radi za interes naroda i države. Srbija je na pravom putu razvoja i napretka.