PREDSEDNIK VUČIĆ PORUČIO IZ SLOVENIJE: Radujem se što sam noćna mora tajkunima i lopovima!

Autor: Republika

Vesti

31.08.2021

19:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić obratio se građanima Srbije sa Bleda u direktnom prenosu na TV Pink.

Republika

Foto: prinstkrin

Predsednik Vučić obraća se iz Slovenije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Sloveniji gde će učestvovati na Bledskom strateškom forumu.

 

 

Predsednik Vučić govorio je o važnim temama.

Vučić je ranije večeras organizovao večeru za premijere Severne Makedonije i Albanije Zorana Zaeva u restoranu “Zemono” u Sloveniji.

Predsednik je na početku razgovora zahvalio domaćinima na gostoprimstvu.

- Razgovaramo o tome kako da našim građanima bude bolje.

 O inicijativi "otvoreni Balkan"

- Ne možete zaustaviti narode koji žele da slobodno sarađuju, ne zna kome bi smetalo da između Beograda i Skoplja nemate granica, između Tirane i Beograda da nema granica. Ne vidim zašto je to loše. Postoje oni koji nisu saglasni, upravljamo mi sami tim procesima - istakao je Vučić.

- Očekujemo veliku posetu od strane Angele Merkel, verujemo da ćemo biti dobri domaćini, i da saznamo o nemačkom pogledu na Balkan- kazao je Vučić.

Republika

Foto: prinstkrin

 

 

- Potrebni su nam mir, stabilnost, otvorene granice - ističe predsednik.

Predsednik Vučić je napomenuo da je Srbija poslednjih godina napredovala u odnosu na ostale zemlje u regionu, ali da to smeta velikim silama.

Naša prosečna plata bila je 330 evra, u Srbiji je 520 evra, to su neverovatne promene. Velike sile pokušavaće da unižavaju Srbiju. Otvoreni Balkan je samo naš lep pokušaj da živimo lepo sa komšijama. Amerikanci su to podržali i to je dobro, danski ministar spoljnih poslova je podržao.

Predsenik Srbije je govorio o značaju bezbedbnosnog foruma u Bledu i značaju koji on ima za Srbiju.

- Mi moramo da čuvamo jedni druge, moramo da razmišljamo o budućnosti, moramo da se poštujemo. Kurti i ostali će da potegnu argument Srebrenice uvek - rekao je Vučić.

Predsednik je istakako da će Srbija uvek pomagati razvoj Republike Srpske.

- Nama je cilj da se spojimo i sa Tuzlom i sa Sarajevom - navodi predsednik.

O Dodiku

Foto: printskrin

 

Vučić je rekao da je inicijativa za smenu Dodika opasan presedan.

- Neće biti takvih odluka, gotovo sam siguran. Ne verujem da će ih biti, pošto poznajem gospodina Šmita, a ako to uradi, Srbija to neće prihvatiti. Nećemo prihvatiti da neko drugi sa strane nameće narodnu volju. To je toliko opasno da nemam reči. Zamislite da je Dodik to tražio za nekog od njih - rekao je Vučić.

O ustoličenju

- Nisam potvrdio ništa nikome. Nisam potvrdio da neću doći na ustoličenje. Izmišljotina je da nisam nikome ništa rekao. Za mene je interesantno kako svakoga dana čitam kako neko nešto zna, znate kako dobijaju informacije, danas su u privatnim novinama Dragana Đilasa nezvanični izvori Đilasovih uposlenika koji rade u vladi Crne Gore, ovi nesposobnjakovići koji ne mogu da dobiju izbore, ali uče Krivokapića kako da "pobede Vučića" - kaže Vučić i dodaje: Doneću odluku u skladu sa interesima Republike Srbije.

O Čanku

Odgovarajući na najavu Nenada Čanka da će ići na Cetinje, Vučić je rekao da mu je drago što se raduju i što će moći da zajedno pevaju "Čavoglave".

- To je ona pesma o proterivanju Srba - podsetio je Vučić i rekao da mu nije jasno da neko želi da ide da učestvuje u linčovanju sveštenika SPC.

O Milu Đukanoviću

Đukanoviuću je potrebno da te ljude koji su tamo u sukobu samo umiri, važno je da se pojavi na Cetinju i spreči Srbe, da se predstavlja kao branitelj crnogorskih interesa, a tobože ugrožen je velikosrpske politike - rekao je Vučić o dolasku Đukanovića na Cetinje.

O napadima opozicije

Predsednik Vučić objašnjava da ga napadi opozicije ne pogađaju.

- Ne nerviram se zbog toga. Radujem se što sam noćna mora tajkunima i lopovima. I nije mI problem kad sam ja meta, jedino me pogađa kad mi diraju porodicu najbesmislenijim lažima - rekao je Vučić.

Vučić je prokomentarisao određene natpise u novinama pod kontrolom lidera Stranke Slobode i pravde Dragana Đilasa.

Predsednik je rekao da su vesti o tome da se u Srbiji minimalna zarada i potrošačka korpa ne slažu jedna notorna laž.

- Slagali su da je za 25 odsto bila više potrošačka korpa za 2010. godinu. Svaki broj su slagali .Oni žive u sopstvenim lažima i onda počnu da veruju u svoje laži. Tako vas ubeđujuju da je 320 veće od 600. Ali, u lažima su kratke noge - kazao je Vučić.

Predsednik je najavio da će biti sve više laži o njemu.

O izborima

- Oni nikada neće biti zadovoljni, oni osećaju da ih narod neće, naravno na izbore će izaći i razume se da će podržavati uz delimičnu stranu podršku pokušati da smene vlast.

- Oni kažu da sigurno osvajaju vlast u Beogradu. Imaju dosta miljenika u Beogradu, tako da je izvesno da su pobedili. Pozivam ih da sve da se ujedine pod Đilasovom kapom. Mi ćemo sami pokušati da se suprostavimo - rekao je Vučić.

Predsednik ističe da oni ne mogu da se pomire sa uspehom Srbije.

O posebnoj poseti

- Uskoro ću da idem na jedno mesto gde nije bio nijedan predsednik, a važno je za ceo srpski narod - rekao je predsednik i objasnio da više od toga ne može da otkrije.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Zeljko

31.08.2021 19:25

Da je sreće pa da i ostale zemlje u regionu, pored pomenutih, poslušaju Vučića i krenu da sarađuju na boljem nivou.