AVGANISTANCI OD TALIBANA BEŽE NA KOSOVO: Vjosa Osmani odobrila HUMANITARNU OPERACIJU

Autor: Republika

Vesti

15.08.2021

14:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica privremenih prištinskih institucija Vjosa Osmani saopštila je danas da je dala saglasnost za privremen prijem Avganistanaca, dok za njih ne bude rešeno pitanje imigracionih viza za SAD.

Foto: youtube.com/Kohavision - KTV

Vjosa Osmani

Osmanijeva je na Fejsbuku, povodom američkog zahteva da se odobri privremeno utočište Avganistancima, istakla da ju je po tom pitanju u julu kontaktirao ambasador SAD u Prištini Filip Kosnet i prosledio joj zahtev predsednika Džozefa Bajdena i državnog sekretara Entonija Blinkena.

Istakla je da je bez oklevanja i uslovljavanja, dala saglasnost za, tu, kako je navela, humanitarnu operaciju.

Vjosa Osmani je kao razloge za davanje saglasnosti navela princip ljudskosti, zatim da Priština poštuje međunarodno pravo i ne zatvara vrata izbeglicama, kao i da Priština mora stajati, kako je navela, "uz svoje prijatelje, posebno SAD, kao što su oni stajalai uz nas u dobru i u zlu".

Ona je dodala da su SAD tražile da to ostane poverljivo iz bezbednosnih razloga i zbog procesa evakuacije avganistanskih državljana iz Avganistana.

Navela je da je vlada privremenih prištinskih institucija odmah nakon prijema zahteva formirala radnu grupu koja se bavi organizacionim pitanjima zajedno sa američkim partnerima,prenosi Tanjug.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Митрофан Фустић Морија

15.08.2021 17:12

Косово и Метохија је света српска земља. Арбанаси (као вештачка творевина) насељени су на Косово и Метохију током осамнаестог века. Почев од деветнаестог века (Призренска лига), арбанаси уз подстрекавање и помагање Турака и Енглеза (после и Италијана и Француза) спроводе оружану побуну, сецесију, геноцид над Србима, протеривање Срба. Током 1999. године осовина НАТО - ЕУ - САД - Ватикан - Ријад извршила је оружану агресију на Србију, незапамћену у историји, како би Косово и Метохију одвојили од Србије и свету српску земљу поклонили арбанасима. И сада ти исти арбанаси, дошљаци, отимачи српске земље, зликовци, доводе на свету српску земљу белосветске мехамеданске злочинце, боље речено, америчке квислинге.