ŠEŠELJ PROKOMENTARISAO PRESUDU STANIŠIĆU I FRENKIJU: Žestoke reči lidera SRS

Autor: Republika

Vesti

02.07.2021

06:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik SRS Vojislav Šešelj komentarisao je presudu Jovici Stanišiću i Franku Simatoviću Frenkiju.

RepublikaFoto: youtube.com/printscreen
Vojislav Šešelj

- Presuda je skandalozna što je sasvim u skladu sa prirodom Haškog tribunala. Prethodna, oslobađajuća presuda je bila ispravna. Ona je donesena na istim principima kao i presuda hrvatskim generalima Gotovini i Markaču i srpskom generalu Perišiću. Međutim, posle toga je Haški tribunal ponovo promenio sudsku praksu i vratio se onoj praksi pretpostavljene odgovornosti koja je ranije dosledno primenjivana. Dakle, promena je bila potrebna samo da bi se oslobodili Ante Gotovina i Mladen Markač, a onda se nastavlja po starom - rekao je Vojislav Šešelj za Alo.

Šešelj ističe da nema dokaza o krivici Jovice Stanišića i Franka Simatovića.

- Nema dokaza o umešanosti u događaje koji se tretiraju, a oni na području Šamca nisu zapravo imali nikakvih aktivnosti u toku rata - objašnjava predsednik SRS.

Lider radikala kaže da će i ova presuda, kao i svaka druga, biti iskorišćena za napade na Srbiju, ali ističe da ti napadi neće biti uspešni.

- Srbija sada ima čvrst stav o Haškom tribunalu i nepravdi koja se tamo sprovodi - rekao je Vojislav Šešelj.

Podsećamo, Jovica Stanišić i Franko Simatović Frenki osuđeni su u sredu prvostepenom presudom Haškog tribunala na po 12 godina zatvora.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
mesa

02.07.2021 12:45

Sta bi sa tvim radikalimae Jos nije zavrseno ni sa tobom polako