(VIDEO) VUČIĆ IZ SMEDEREVA PORUČIO: Nemamo problema u budžetu, BIĆE JOŠ VIŠE PARA!

Autor: Republika

Vesti

26.06.2021

10:01

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prisustvovao je početku rada proizvodnog pogona fabrike Jumko, u Rudnoj Glavi, kod Majdanpeka, a nakon toga zaputio se u Smederevo.

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vučić

Predsednik Srbije došao je u posetu Smederevu.


Vučić je primetio da smo u poslednjih nekoliko godina izgradili veliki broj atletskih stadiona i terena.

Predsednik je dodao da će želja Smederevaca biti ispunjena i da će dobiti stadion za atletičare na kojem će trenirati svi mladi talenti u sferi atletike.

- Ovde treniraju mnogi mladi ljudi, mi imamo novca da finansiramo sve ove sportske objekte o kojima se priča. Mi koliko možemo pomažemo atletskom savezu. Mi u Srbiji smo naučili da sebi ne priznajemo uspehe, ali vidi se šta smo sve uradili do sada - rekao je Vučić i dodaje da svaka investicija dosta znači.

Na pitanje novinara da li Srbija ima novca za te projekte, predsednik je odgovorio potvrdno.

Mi smo u Srbiji naučili da ne cenimo sebe i svoje uspehe. Nemamo problema u budžetu i biće para još više - poručio je predsednik Vučić.

RepublikaFoto: Printskin

Vučić se fotografisao sa mališanima, koji su ga oduševljeno pozdravili.

Smederevo je ovog vikenda domaćin prvenstva Balkana za atletičare, a na otvaranju ove manifestacije koja se održava u prelepom ambijentu Smederevske tvrđave, došao je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je u društvu predsednika Srpskog atletskog saveza Veselina Jevrosimovića obišao stadion unutar tvrđave u Smederevu.

Srbija je dobila čast da bude domaćin 74. prvenstva Balkana koje se održava 26. i 27. juna. Na Balkanijadi učestvuje više od 450 atletičara, trenera i zvaničnih lica.

Balkanijada je jedno od najmasovnijih atletskih takmičenja, a služiće kao svojevrsna priprema za organizaciju Svetskog atletskog dvoranskog prvenstva koje se održava u Beogradu u martu 2022. godine.

Takođe, ovo će biti poslednje takmičenje na kom će atletičari imati priliku da ispune normu ili povećaju svoje bodove na rang listi koja vodi na Olimpijske igre u Tokiju.

Takmičenje na Balkanijadi otvorili su sedmobojci od 10.30, a glavni program počinje od 15.30 kada je i zakazano zvanično otvaranje takmičenja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
Jelena

26.06.2021 11:37

Činjenica je da se neko duže vreme prilično radi, gradi i napreduje. Nažalost, kao narod smo takvi da smo škrti na pohvalama a uvek spremni za kritike što nikako nije dobro. Nastaviti ovim tempo i za Srbiju će znati ceo svet.

Nevena

26.06.2021 14:07

Ima novca zato sto se vodi racuna o svakom dinaru u drzavnoj kasi, da se nije vodilo ovih godina ne bismo ni imali.

Mina

26.06.2021 14:09

Jasno je da se vodi racuna o drzavnom novcu pa odatle mogu da se rade i grade satadioni, atletske staze,putevi.

Ruta

26.06.2021 15:00

Svako od nas da da svoj doprinos i imacemo za celu Srbiju u budzetu.