OŠTAR ODGOVOR IZ ODBORA ZA DIJASPORU: Vujadinović zapušio usta Bakiru Izetbegoviću!

Autor:

Vesti

20.06.2021

20:38

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na nastup Bakira Izetbegovića i njegove kritike upućene predsedniku Srbije Aleksandru Vučić, reagovao je Milimir Vujadinović , predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu, poručujući da on živi u prošlosti i da nije pozvan da komentariše odnose Srbije i Crne Gore.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Bakir Izetbegović

- Trebao bi Bakir Izetbegović prvenstveno, da prihvati istinu da je za krvave događaje iz 90-tih u BiH, dobrim a možda i najvećim delom, kriva fundamentalistička Islamska deklaracija, njegovog oca Alije, koji je bez pogovora bio spreman da žrtvuje mir u BiH zarad postizanja ciljeva iz tog akta - podseća Vujadinović.

- Moraće Izetbegović da prihvati istinu da Srbija i srpski narod nisu osuđeni ni za šta i da nikakav spin sarajevske političke čaršije neće moći da promeni tu činjenicu. Najteža istina koju će morati da prihvati i najgorča pilula, koju će sledbenik ideja Islamske deklaracije, morati da proguta je ta, da je Srbija koju vodi Aleksandar Vučić uspešna država, koja nezaustavljivo grabi napred! To, nažalost, nije slučaj sa državom u kojoj Bakir Izetbegović predstavlja trećinu vlasti i time, zarobljenu u prošlosti, drži i BiH i sve njene narode.

Vujadinović dodaje da Bakir Izetbegović neće i ne može da odlučuje o jedinstvu srpskog naroda, sviđalo se to njemu ili ne. 

- Upravo zbog pojava kakav je Izetbegović, bez obzira gde živeo, srpski narod predstavlja srpski predsednik Aleksandar Vučić - jasan je Vujadinović.

 Na kraju, Bakir Izetbegović nije i nikada neće biti neko ko je potreban i pozvan da uređuje odnose između Srbije i Crne Gore, dve vekovno bratske države i vekovno istog naroda, koji je iz svih ratova izlazio kao pobednik i pravednik, na strani prava i pravde.

Dobro bi bilo da se Bakir Izetbegović ugleda na Aleksandra Vučića, prestane sa politikama prošlosti i okrene se napretku i prosperitetu naroda koga zastupa i koji od Srbije i njenog predsednika imaju pruženu ruku prijateljstva.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (1)

Loading
Mesa

21.06.2021 05:49

Bili srbe istina kada treba da izgovaraju