Ministar Vulin zahvalio poslaniku Noju na čvrstom stavu u zaštiti poštovanja međunarodnog prava!

Autor: Republika

Vesti

15.06.2021

18:01

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin razgovarao je danas video konferencijskom vezom sa poslanikom nemačkog Bundestaga iz redova Levice Aleksanderom Nojem, koji je aktivni poslanik Bundestaga od 2013. godine i član Odbora za odbranu i zamenik člana Odbora za spoljne poslove.

MUP Srbije
Aleksandar Vulin

Ministar Vulin se zahvalio poslaniku Noju na čvrstom stavu u zaštiti poštovanja međunarodnog prava i na hrabrosti da javno govori o istini o Srbiji i teškom položaju srpskog stanovništva koji živi van matice.

- Način na koji zastupate međunarodno pravo u Bundestagu je za svako poštovanje i iskreno divljenje. Vaša beskompromisnost i hrabrost postidela bi mnoge srpske političare. Suprotstavljati se jednom već potpuno uvreženom mišljenju u Nemačkoj da su Srbi negativci zaslužuje naše puno poštovanje - istakao je ministar Vulin.

Ministar Vulin je istakao da  KFOR, trenutno, predstavlja nužnu zaštitu srpskog stanovništva na prostoru Kosova i Metohije i ukazao na opasnost po mir u regionu ukoliko bi došlo do stvaranja takozvane kosovske vojske.

MUP Srbije

Ministar Vulin i poslanik Bundestaga Noj složili su se u oceni da pokušaji menjanja  Dejtonskog sporazuma predstavljaju pretnju po mir u Bosni i Hercegovini, a time i u celoj Evropi.  

Aleksander Noj zahvalio se ministru na podršci koja njemu i njegovim kolegama, kako je naveo, puno znači i poželeo mu uspeh u obavljanju funkcije ministra unutrašnjih poslova.

Noj je istakao da Evropska unija ne želi u svom punopravnom članstvu zemlje Balkana, a posebno Srbiju i da politika Brisela nije iskrena prema Srbiji.

Takođe je istakao da nije moguće objasniti kako to da je za Berlin i Brisel takozvano Kosovo država, ali da Berlin i Brisel javno odlučuju šta sve Priština sme, a šta ne sme da prihvati u razgovorima sa Beogradom.

MUP Srbije

- Kakva je to "država“ koja ne sme ništa sama da odluči -  zapitao je poslanik Bundestaga Noj.  

Berlin i Brisel ne žele da se pitanje Kosova i Metohije reši po meri srpskih interesa i naglasio da to rešenje, po njegovom mišljenju, ne treba da bude po meri Prištine i zapadnih zemlja.
Noj je naglasio da se nepravda prema Srbima u Bundestagu "može uhvatiti golim rukama“.

Komentari (0)

Loading