PREDSEDNIK OPŠTINE NOVI BEOGRAD O ULASKU U SNS: Vučiću ne treba drveni advokat

Autor:

Vesti

03.06.2021

04:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Po svemu što sam do sada video, čuo i doživeo, zaista smo svi mi iz SPAS prihvaćeni na najbolji mogući način u Srpskoj naprednoj stranci, kaže na početku razgovora za Srpski telegraf Aleksandar Šapić, potpredsednik SNS Aleksandar Šapić, čija stranka SPAS se proteklog vikenda ujedinila s naprednjacima.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Aleksandar Šapić

Objašnjava zašto u SNS nije zamena za Nebojšu Stefanovića i što predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću ne treba drveni advokat.

Kako odgovarate na komentare onih koji tvrde da ste zamena za Nebojšu Stefanovića, donedavnog predsednika Odbora SNS za Beograd?

- Spletom okolnosti su se moj dolazak i ostavka Nebojše Stefanovića dogodili u isto vreme. Mislim da su to potpuno dva nezavisna procesa. Na kraju krajeva, ja sam izabran na mesto potpredsednika stranke koje je bilo upražnjeno, a Nebojša Stefanović je podneo ostavku na mesto predsednika beogradske organizacije. Verovatno da nije bilo epidemioloških mera, ova dva događaja desila bi se na različitim sednicama, ali pošto se GO nije mogao održati ranije, ispalo je da se sve desilo na jednom.

Tvrdite da vaš izbor za potpredsednika SNS i ostavka Stefanovića na mesto beogradskog odbora nemaju veze. Koliko je izvesno da u perspektivi ipak preuzmete vođenje tim odborom?

- Videćemo, ali, iskren da budem, ne verujem. Voditi beogradski odbor je velika obaveza i iziskuje rad na dnevnom nivou. Ukoliko budem na nekoj izvršnoj funkciji u društvu, raditi to paralelno je izuzetno teško.

RepublikaFoto: Tanjug/Jadranka Ilić

I Đilas ima prava da laže

Lider SSP Dragan Đilas tvrdi da raste podrška opoziciji, da je sve manje ljudi koji bi glasali za SNS i Aleksandra Vučića, pa i da sigurno gubi Beograd? Govori li istinu, verujete li mu? Kakvi su dometi opozicije?

- Svako ima pravo da govori šta god želi, pa makar to bile i laži. Pravi problemi u životu nastaju ne dok lažete druge, nego u momentu kad i sami počnete da verujete u sopstvene laži. Koliki su čiji dometi, ne bih prognozirao, videćemo kad dođu izbori, oni uvek sve pokažu.

Zašto vas je onda Aleksandar Vučić zapravo i pozvao u, kako ste kazali, svoju političku porodicu?

- Aleksandru Vučiću ne treba drveni advokat, koji će u njegovo ime da odgovara na pitanja ili da tumači njegove postupke. Tako da mislim da, ukoliko vas zanima odgovor na ovo pitanje, trebalo bi njemu da ga postavite, a ne meni.

Greši li Boris Tadić u tvrdnji da ste "opasan kandidat" SNS na predstojećim beogradskim izborima? Jeste li budući gradonačelnik Beograda?

- Videćemo. Ukoliko budem bio kandidat, svakako da ću sve učiniti da zaslužim što veće poverenje naroda i da napravim što bolji rezultat. Koliko sam opasan, pokazaće vreme. Nikada nisam bio arogantan, ali ni lažno skroman. Ukoliko se kandidujem, onda znači da verujem, i ja i naša organizacija, da sam najbolje moguće rešenje za to mesto.

RepublikaFoto: Starsport

Vuletić je za hospitalizaciju

Kako komentarišete to što je Vladimir Vuletić, prijatelj uhapšenog Veljka Belivuka, ušao u politiku i osnovao političku organizaciju "Crno na belo"? Je li opasnost?

- Osoba koja se sprda s mrtvim ljudima tako što kao jede ćevape od samlevenog ljudskog mesa i umire od smeha, jeste za hospitalizaciju, a ne političku organizaciju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (6)

Loading
Teodora

03.06.2021 08:49

Šapic je mlad politicar pred kojim je dobra buducnost .

Lazar

03.06.2021 09:10

Verujem u Šapića i njegovu spremnost da se bori za Srbiju i narod koji u njoj živi.

Ana

03.06.2021 09:18

Sapic je ucinio pravu stvat tako sto se pridruzio najboljima, a docek prijatan je samo pocetak dobre saradnje.

una

03.06.2021 10:26

Svaka cast Sapicu kako razmislja