HITNO UPOZORENJE RHMZ! Spremite se, stižu nepogode! Evo gde će prvo UDARITI!

Autor:

Vesti

16.05.2021

12:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U Srbiji su sutra lokalno moguće kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni vetar, upozorio je Republički hidrometeorološki zavod.

RepublikaFoto: Tanjug/J. PAP

U Srbiji sutra umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom, pljuskovima i grmljavinom.

Lokalno su moguće kratkotrajne vremenske nepogode - obilniji pljuskovi sa grmljavinom, pojava sugradice i grada i jak, kratkotrajno i olujni zapadni i severozapadni vetar.

RepublikaFoto: RHMZ/printscreen

Vetar slab i umeren, u planinskim predelima povremeno i jak, južni i jugozapadni, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u pojačanju.

Najniža temperatura od 9 do 14 stepeni, a najviša od 18 na severozapadu do 25 na jugoistoku Srbije.

U Beogradu pretežno oblačno sa kišom, posle podne i sa lokalno obilnijim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, južni i jugozapadni, od sredine dana u skretanju na zapadni i severozapadni pravac i u pojačanju.

Najniža temperatura oko 14 stepeni, a najviša oko 22.

Uveče slabljenje i postepeni prestanak padavina, uz smanjenje oblačnosti.

Meteo alarm

Narandžasti meteo alarm sutra će biti u većem delu zemlje. Zbog kiše i grmljavine narandžastom bojom biće obeleženi Bačka, Banat, Srem, Beograd, zapadna Srbija, Šumadija, Pomoravlje i istočna Srbija, dok će u ostalim delovima na snazi biti žuti meteo alarm.

RepublikaFoto: RHMZ/printscreen

Narandžasti meteo alarm znači da je vreme opasno. Prognozirane su opasne vremenske pojave, a takvog su inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje. Treba biti vrlo obazriv, svestan rizika i redovno informisan o detaljima očekivanih meteoroloških uslova. Pratiti savete koje daju nadležne državne službe, navodi se na sajtu RHMZ.

Žuti meteo alarm znači da vreme može biti opasno (potencijalno). Vremenske pojave koje su prognozirane nisu neuobičajene, ali je potreban oprez ako planirate aktivnosti koje su izložene meteorološkom riziku. Treba nastaviti sa informisanjem o očekivanim meteorološkim uslovima. Ne preduzimajte nepotrebne rizike, stoji na sajtu RHMZ.

Izgledi vremena za sedam dana - do 24. maja 

Do četvrtka promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i kratkotrajnim pljuskovima sa grmljavinom.

U petak, kao i u subotu pre podne suvo vreme sa dužim periodima sunčanog vremena.

U subotu u drugom delu dana novo naoblačenje sa severa, koje će do kraja perioda i u ostalim predelima uslovljavati kišu, pljuskove i grmljavinu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading