DRAGAN ŠOLAK, N1 I NOVA PROTIV EURONJUZA SRBIJA: Tajkun udario na prave novinare!

Autor: Republika.rs

Vesti

12.05.2021

08:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni medijski profesionalci, televizijski novinari i urednici nespornog legitimiteta Svetlana Janićijević, Bojan Brkić, Marko Subotić, Miloš Milić, Živana Šaponja Ilić, Milan Šarić, Nemanja Milutinović, Milena Lazarević i drugi ovih dana su razapeti na krst.

RepublikaFoto: youtube.com/SerbiaBroadbandSBB, Promo
Dragan Šolak

Sve to rade njihove vajne "kolege" u službi tajkuna Dragana Šolaka, deo opozicije iz fantomske "Skupštine slobodne Srbije", kao i neki samozvani medijski eksperti, a sve samo zato što su se drznuli da postanu deo nove televizije Euronjuz Srbija, koja uskoro počinje sa radom. Celom kompanijom širenja brutalnih laži, paušalnih optužbi i satanizacije protiv Euronjuza i uglednih novinara upravlja se, naravno, iz Luksemburga, gde je centrala tajkunske hobotnice "Junajted medija" i iz Švajcarske, gde gazda Šolak na Ženevskom jezeru ima luksuznu vilu.

LAŽ DO LAŽI

Na samu najavu da u Srbiju napokon dolazi najpoznatiji evropski informativni TV brend ovaj mafijaš i njegovi poslušnici počeli su da se tresu od nervoze i straha jer znaju da će upravo Euronjuz da raskrinka njihove medije N1 i Novu, da pokaže šta je to zaista "umiveno", nepristrasno i balansirano novinarstvo i da time preotme publiku kojoj je sve više muka od političkih agendi tajkuna Dragana Šolaka i njegovih slugu Jugoslava Ćosića i Veselina Simonovića.

Medijsko-mafijaška hobotnica, "Junajted medija" nije ni sačekala da Euronjuz počne da emituje program, što je najavljeno za kraj ovog meseca, već se odmah ustremila u kampanju, tvrdeći da je to "politički projekat SNS", da su se ugledni novinari "stavili u službu režima" i da je čak ova televizija osnovana mimo zakona.

Pored toga što krajnje nemoralno blate dojučerašnje kolege jer, na primer, bar troje njih je u Euronjuz došlo sa N1, bez ikakve sramote šire i čiste laži, pa pozivaju nadležne institucije da reaguju zato što je, kako kažu, zakon prekršen time što iza Euronjuza u Srbiji stoji državni "Telekom".

ZDRAVA ALTERNATIVA

A ništa nije dalje od istine. "Telekomova" kompanija "Arena čelens grup" doo, kao i "Euronjuz" doo, dobili su potpuno regularne dozvole od REM, jedine nadležne institucije, za Arenu sport i druge kanale, kao što je Euronjuz. Dodatno, REM je za kanal Euronjuz Srbija čak izdao i zasebnu dozvolu 15. septembra 2020, što stoji na sajtu ove institucije i baš svima je dostupno.

Građani Srbije dolaskom Euronjuza dobijaju zdravu alternativu za N1 i Novu, pravi evropski brend, a publika uvek prepozna i nagradi kvalitet i istinski profesionalizam.

Nervoza i strah u "Junajted mediji"

Šolak i njegove sluge već godinama imaju uhodani mehanizam: kad god su im ugroženi politički i poslovni interesi svom snagom se obruše na državu Srbiju, na srpsku vlast, na "Telekom Srbija", kukumavče kod stranaca, posebno u EU, predstavljaju se kao žrtve borbe za slobodno novinarstvo, dok šire notorne laži i dezinformacije. To rade i sada. Ali neće moći doveka i otuda toliki nervoza i strah.

Tajkun udario i na SPC, vladika ih raskrinkao!

Televizija N1, čiji je vlasnik tajkun Dragan Šolak, iznela je iz usta anonimne sagovornice teške optužbe na račun vladike pakračko-slavonskog Jovana Ćulibrka. On je, navodno, tu ženu pretukao u nekom stanu u Beogradu, gde je došla kod prijateljice, baš kao i vladika. Sve je to, naravno, u starom maniru ove TV, objavljeno bez i jednog jedinog dokaza, uključujući i bilo kakav podatak o ženi koja to priča.

Povodom toga oglasili su se Eparhija slavonska i vladika Jovan, koji je, inače, bivši pripadnik slavne 63. padobranske brigade.

- Eparhija i vladika s rezignacijom negiraju navode i izjavljuju da će povodom istih podneti tužbu za krivično delo protiv časti i ugleda - navodi se u saopštenju i dodaje da osuđuju svaki vid nasilja, ali da ne mogu da dozvole zloupotrebu iskorišćavanje opravdanog sentimenta prema zlostavljanju žena za zloupotrebu medijskog prostora plasiranjem laži i pozivanjem na javni linč.

Beograđanka, navodna žrtva, tvrdi da je vladika fizički napao nakon rasprave na temu nepoštovanja epidemioloških mera unutar Crkve.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading