Sandra Božić osula paljbu po Đilasu: POTPUNI JE PARADOKS DA ON GOVORI O SLOBODI MEDIJA!

Autor: Republika

Vesti

03.05.2021

08:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sandra Božić, narodna poslanica iz redova SNS, reagovala je na saopštenje Stranke slobode i pravde, Dragana Đilasa o navodnoj borbi za slobodu medija u Srbiji.

RepublikaFoto: printskrin/TV Hepi
Sandra Božić

- Prvo sto svakom normalnom čoveku padne na pamet kada se Dragan Đilas usudi da spomene stanje u medijima u Srbiji jeste nekada zarobljena država u sekundama Đilasovog vremena, koji je i sam priznao basnoslovan profit koji je po osnovu preprodaje sekunda napravio u vreme dok je, između ostalog, bio i gradonačelnik Beograda - rekla je Božić.

Prema njenim rečima, potpuni je paradoks da Dragan Đilas govori o slobodi medija, kada je već sam uspeo da uspostavi definiciju korupcije u medijima i redovno u vreme dok je krstario javnim funkcijama bude ime koje se redovno pominjalo u svim izveštajima Saveta za borbu protiv korupcije.

- Nebrojano puta je Verica Barać u izveštajima opominjala da Dragan Đilas preko svojih agencija kontroliše zakup gotovo celokupnog reklamnog prostora na nacionalnim i regionalnim televizijama u Srbiji, kao i da su tokovi novca u medijima i mehanizmi trgovine medijskim uticajem pod sumnjivim poslovanjem firmi čiji je vlasnik upravo Dragan Đilas - rekla je Božić i dodala:

- Đilasova “Multikom grupa" je tada podsećam, kroz produkcijsku kuću “Emošn”, takođe u njegovom vlasništvu, realizovala najskuplje televizijske programe, poput "Velikog brata", "48 sati svadba", "Sve za ljubav", "Menjam ženu", "Operacija Trijumf", "Uzmi ili ostavi".

I pravo je čudo, istakla je poslanica SNS, kada i danas u istrazi sumnjivih finansijskih malverzacija poput preprodaje firmi između Šolaka i Đilasa, desetina računa po poreskim rajevima na kojima leži opljačkan novac građana Srbije isti Savet za borbu protiv korupcije danas, ne smatra da je potrebno napraviti još jedan opsežan izveštaj koji bi utvrdio gde je završio novac od preprodaje sekundi kojima je Đilas trgovao, ili u najmanju ruku istražiti poslovanje Junajted grupe danas koja “emitujuci” program iz Luksembrga zapravo samo koristi još jedan mehanizam pogodan za izbegavanja plaćanja poreza državi Srbiji.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (8)

Loading
Jasna

03.05.2021 09:25

Šta reći više o Djilas kao čoveku. Pokazao je ko je i koliko vredi!

Nemanja

03.05.2021 09:27

Jeste paradoks! U Đilasovo vreme narod nije imao uvid ni u šta, sve se krilo i živelo u mraku.

Janko

03.05.2021 09:29

Tako je Sandra! Odlično se svi sećamo te njihove nekadašnje "slobode medija".

srce

03.05.2021 09:41

Nevidjen paradoks i nema prava da nas on propagira po medijima