(FOTO) Radojičić: Odlična saradnja Beograda i Sofije

Autor:

Vesti

12.05.2021

08:39

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić sastao se sa ambasadorom Republike Bugarske Petrom Dojkovim, sa kojim je razgovaao o temama koje su od zajedničkog značaja za Srbiju i Bugarsku, ali pre svega za Beograd i Sofiju kao prestonice dveju zemalja.

Foto: BEOINFO

- Sofija i Beograd su gradovi s dosta sličnim brojem stanovnika, otprilike oko dva miliona ljudi živi i u jednom i u drugom gradu, tako da imamo dosta zajedničkih tema koje će u budućnosti biti predmet još intenzivnijih razgovora - naveo je gradonačelnik.

On je ocenio da saradnja između Beograda i Sofije je odlična, baš kao što i treba da bude saradnja između prestonica dveju susednih zemalja na Balkanu, saopštio je Beoinfo.


- Mislim da uzajamno možemo dosta da naučimo jedni od drugih, iskustva su nam u nekim segmentima slična, a u nekim različita, pa je zbog toga važno da ih razmenjujemo i da nastavimo da održavamo dobre veze - zaključio je gradonačelnik Radojičić.
Foto: BEOINFO

Ambasador Dojkov je napomenuo da su linije sofijskog metroa u znatnoj meri unapredile mobilnost u Sofiji, te je s tim u vezi izrazio zadovoljstvo što će u skoroj budućnosti i u Beogradu početi izgradnja prve linije metroa.

Komentari (0)

Loading