MVP, MVP! Jokić ponovo 30+! Denver na KRILIMA brutalnog Srbina SRUŠIO Šarlot!

Autor:

Sport

12.05.2021

06:53

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Denvera trijumfovali su u duelu sa Šarlotom 117:112, čime su obezbedili prednost domaćeg terena u prvoj rundi plej-ofa. Nikola Jokić pružio je uz još jednu izvanrednu partiju. Srpski centar imao je dabl-dabl učinak - 30 poena i 11 skokova, a za 33 minuta igre upisao je i šest asistencija.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Centar Denvera Nikola Jokić

Značajan doprinos u trijumfu Nagetsa dao je Majkl Porter Džunior koji je takođe ubacio 30 poena. Najbolju partiju u redovima Hornetsa pružio je Devonte Grem sa 31 poenom.

Sakramento je savladao Oklahomu 122:106 u čijim redovima je Aleksej Pokuševski kao starter za 32 minuta postigao 10 poena, a imao je tri skoka i dve asistencije. U pobedničkom timu Terens Dejvis je bio najefikasniji sa 27 poena.


Dalas je pretrpeo ubedljiv poraz u meču sa Memfisom 133:104. Grizliji su uspeli da zaustave prve zvezdu Maveriksa Luku dončića, koji je za 25 minuta postigao 12 poena, a Memfis je do trijumfa vodio Dža Morant sa 24 poena.

Srpski centar u ekipi Dalasa Boban Marjanović je za pet minuta na parketu zabeležio dva poena i jedan skok.

Alen Smailagaić odlukom trenera nije igrao za Golden Stejt koji je bio bolji od Feniksa 122:116. Izuzetno raspoložen u ekipi Voriorsa bio je Endru Vigins koji je nanizao 38 poena, Stef Kari je dodao 21 (11-1 šut za tri poena), a Drejmond Grin je imao tripl-dabl učinak - 11 poena, 10 skokova i 11 asistencija. Bolji od ostalih u redovima Sansa bio je Devin Buker sa 34 poena.

Pobedom nad Bostonom 129:121 Majami je obezbedio plasman u plej-of Istočne konferencije. U trećem uzastopnom tirjumfa Hita najbolji strelac bio je Tajler Hiro sa 24 poena.

Los Anđeles Lejkersi pobedili su Njujork nakon produžetka 101:99, a odlučujuću trojku 20 sekundi pre kraja ubacio Horton Taker. Lejkersi su i u ovom meču bili lišeni pomoći povređenog Lebrona Džejmsa, koji bi trebalo da bude spreman za naredni duel sa Hjustonom. Najefikasniji u pobedničkom taboru bio je Kajl Kuzma sa 23 poena, dok se kod Niksa istao Rendl sa 31 poenom.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading