ĐILASOVI MEDIJI NASTAVLJAJU NAPAD NA VUČIĆA: Mrze sve što je srpsko, sad im smeta i HANDKE!

Autor: Republika

Vesti

11.05.2021

14:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nakon što je Nataša Kandić napala predsednika Srbije i rekla da je on započeo rat, hajka se nastavila i u medijima koji su pod kontrolom Dragana Đilasa.

RepublikaFoto: Tanjug/Tara Radovanović
Aleksandar Vučić i Peter Handke

Predsednica Fonda za humanitarno pravo Nataša Kandić kaže da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić započeo rat protiv civilizacije dodeljujući Orden Karađorđeve zvezde piscu Peteru Handkeu.

Kandić, kao izraziti predstavnik antisprske, građanerske i drugosrbijanske ustašoidne politike koja se propagira usred Beograda, nije mogla da oprosti Vučiću što je jednom dokazanom prijatelju Srba dodelio orden.

- Predsednik Srbije je dodelom Ordena Karađorđeve zvezde Handkeu započeo rat protiv civilizovanog sveta, suseda i svakog od nas u Srbiji koji nosimo sramotu počinjenog genocida i masovnih zločina srpskih snaga u ratovima 90.tih. Ni tračka nade nema - napisala je Nataša Kandić.

Zatim se hajka na predsednika Vučića nastavila.

Foto: printskrin

Naime, na sajtu koji je pod direktnom kontrolom Dragana Đilasa osvanuo je sraman naslov.

Nastavljaju se udari na Vučića u Đilasovim medijima zato što je čvrsto uz svoj narod i Handkea, koji ne priznaje da su Srbi genocidan narod.

Vučić uručio orden Handkeu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uručio je austrijskom piscu Peteru Handkeu Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena i zahvalio mu za sve što čini za Srbiju.

Vučić je rekao da je srećan srpski narod što u svoje prijatelje ubraja i Handkea.

- Našem narodu bolji nikada nisu bili potrebni. Svaki Handkeov glas zvuči gromoglasno - rekao je Vučić i dodao da svaki put kada želi da razume nevolje srpskog naroda na Kosovu posegne za nekom od Handkeovih knjiga.

- Prihvatajući naš orden pisac čini veliku čast Srbiji i mnogo mu hvala na tome. Dodeljujući ovaj najznačajniji orden Srbija pokazuje zahvalnost svom akademiku i prijatelju Handkeu - rekao je Vučić.

Handke je rekao da nije bio spreman da će primiti ovako važan orden i da mu je samo rečeno da će se sastati sa predsednikom Srbije i popiti kafu, pa nije spremio nikakav govor, dodavši da je to odraz njegovog života i da često nije spreman ni za šta.

- Kada pomislim na Srbiju uvek pomislim na Belog anđela iz Mileševe. Imam jednu kopiju kod kuće i kad god se setim Srbije pogledam tu kopiju koja pokazuje na prazan grob, što pokazuje da se Isus vaskrsao, da je grob prazan. To me uvek navodi na razmišljanje i kontemplaciju. Uvek se po lepom sećam Srbije, hvala vam na ovom ordenu - rekao je Handke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (23)

Loading
Sanja

11.05.2021 17:06

Petar Handke je ucinio da se srpski glas cuje u svetu i onda kada to mnogi nisu dali. Mnogo puta je ovaj covek odlucno stao na stranu Srbije i njenog naroda!

Tadija

11.05.2021 18:48

Opozicija ponovo napada,ali uzalud. Austrijski nobelovac poštuje nasu zemlju i nas narod.

Sofija

11.05.2021 18:56

За Србију је част што је један нобеловац на страни Срба који је видео неправду која нам је нанета

Zeljko

11.05.2021 19:27

Danas je drugosrbijanski autošovinistički medij a Dragan Đilas je izdajnik Srbije i svega srpskog.