(VIDEO) OBRAĆANJE PREDSEDNIKA SRBIJE: Poslušajte istorijski govor Aleksandra Vučića na Dan pobede

Autor:

Vesti

09.05.2021

20:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Devetog maja 1945. kapitulacijom nacističke Nemačke okončan je Drugi svetski rat u Evropi i 9. maj se od tada obeležava kao Dan pobede. Deveti maj se slavi i kao Dan Evrope.

RepublikaFoto: printscreen/Tanjug
Aleksandar Vučić

Svečana akademija povodom Dana pobede nad fašizmom održana je večeras u Narodnom pozorištu, u prisustvu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Predsednik Srbije održao je istorijski govor. Vučić je obraćanje počeo "Krvavom bajkom".

- Ovi stihovi najbolje opisuju tragediju srpskog naroda. Sva stradanja u Drugom svetskom ratu. Teško je govoriti na današnji dan... Mnogo je onih koji džalata pretvore u žrtve, a žrtve u dželata. Mnogo je onih koji bi da preokrenu istoriju. Nije ludo što i danas gledamo u regionu prekrajanje istorije i istine. Nikada manje zemalja suštinski nije obeležavalo Dan pobede nad fašizmom. Naše je da ne krijemo istinu i da ne dozvolimo da laž pobedi istinu - rekao je Vučić i podsetio na ruski doprinos pobedi nad fašizmom.

Poslušajte govor predsednika Srbije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (10)

Loading
Marijana

09.05.2021 20:42

Čuvaćemo sećanje na sve stradale, i nikada ih ne smemo zaboraviti.Naše je da ne krijemo istinu i da ne dozvolimo da laž pobedi.

Stevan

09.05.2021 20:44

Srbija je kroz vekove pokazala da ne trpi diktaturu i nepravdu, krvavo plaćala svoju slobodu ali se na kraju za nju i izborila. Tako je bilo tako će i biti.

Ivana

09.05.2021 21:32

Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu što činite za ekonomski oporavak i razvoj naše države. hvala predsedniče što činite sve za ekonomski oporavak. nijedan predsednik do sada nije radio ovoliko dobro za narod i državu.

Dragan

09.05.2021 23:37

Genije i nobelovac Peter Handke je na strani pravde i Srba te će zato zasluženo primiti orden ga zato plujuju šiptarski i Hrvatski mediji.