(VIDEO) VUČIĆ URUČIO ORDEN NOBELOVCU: Srećan je srpski narod što za prijatelja ima Handkea

Autor:

Vesti

09.05.2021

16:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa istaknutim austrijskim piscem Peterom Handkeom kome će uručiti Orden Karađorđeve zvezde prvog stepena.

RepublikaFoto: Printscreen
Aleksandar Vučić i Peter Handke

- Srećan je srpski narod što u svoje prijatelje ubraja i Handkea. Našem narodu bolji nikada nisu bili potrebni. Svaki Handkeov glas zvuči gromoglasno. Moji vršnjaci upoznavali su njegovo delo preko filmova Vila Vendersa. Svaki put kad želim da razumem nevolje našeg naroda na Kosovu i Metohiji posegnem za nekom od knjiga Petera Hadkea - rekao je Vučić. 

- Srbija ovim ordenom pokazuje zahvalnost Peteru Handkeu. Hvala vam na svemu što činite za našu zemlju i Srbiju - istakao je predsednik. 

Prisutnima se obratio i Peter Handke.

- Apsolutno nisam bio spremam da ću primiti ovako važan orden. Bilo mi je samo rečeno da ću da se susretnem sa vašim predsednikom, nisam spremio nikakav govor. Ali to je odraz mog života, često nisam spreman ni za šta. Kada pomislim na Srbiju uvek pomislim na Belog anđela iz Mileševe. Imam jednu kopiju kod kuće i kad god se setim Srbije pogledam tu kopiju koja pokazuje na prazan grob, što pokazuje da se Isus vaskrsao. To me uvek navodi na razmišljanje i kontemplaciju. Uvek se po lepom sećam Srbije, hvala vam na ovom ordenu - rekao je Handke.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (9)

Loading
Jelena

09.05.2021 17:03

Zahvalni smo našem velikom prijatelju za svaku njegovu izgovorene reč i podršku koju nam je pružio. Orden je u pravim rukama

Gaga

09.05.2021 17:32

Veliki pisac i velika cast.

Filip

09.05.2021 17:37

Lep gest Vučića. Iskrene čestitke dobitniku odlikovanja.

Ivana

09.05.2021 17:47

Hvala našem predseniku Vučiću koji zaista radi na ekonomskom napretku i razvoju i napretku. Hvala našem predsedniku Vučiću na svemu. Srbija se danas cela razvija i gradi. Vučića za doživotnog predsednika.