VULIN ODGOVORIO HRVATSKOM MINISTRU: Radman danas nije slavio Dan pobede

Autor:

Vesti

09.05.2021

16:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na ponovljene napade šefa hrvatske diplomatije Gordana Grlića Radmana na Srbiju, podsetio je da je Hrvatska nastala nasilnom secesijom

RepublikaFoto: Tanjug
Aleksandar Vulin

- Ministar Radman je kao neuspešni lovac u onom vicu sa medvedom, dopalo mu se, pa dolazi po još. Da mu učinim i da ponovim - Hrvatska je nastala nasilnom secesijom, najpre 1941. godine, razbijanjem Kraljevine Jugoslavije, pa još jednim razbijanjem Jugoslavije 1991. Kosovo je priznala 2008. godine i tako pokušala da razbije Srbiju, i zato neću da prećutim koliko je bedno i licemerno kada se ministar Radman zaklinje u princip nepromenljivosti granica. Ako je Kosovo nezavisno zato što je to "realnost",  kakva je realnost u Republici Srpskoj? I, još uvek čekam odgovor zašto je komadanje Srbije doprinos miru, a ujedinjenje Srba doprinos nemiru na Balkanu - rekao je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin odgovarajući na ponovljene napade šefa hrvatske diplomatije na Srbiju.

Ministar je objasnio da Radman danas nije slavio Dan pobede.

- Ako je uslov da bi Srbija postala član EU da našim ćutanjem i ponižavanjem lečimo hrvatske komplekse, onda bolje da ne budemo nikada član EU. Ako put u EU vodi preko Hrvatske i njenih uslova, bolje da i ne putujemo. Slaveći Dan pobede, položio sam venac prvim antifašističkim ministrima policije u zemlji u kojoj je Srbija tada bila, i to kao sila pobednica. Ministar Radman nije slavio Dan pobede, zemlja koju je moderna Hrvatska nasledila, zvala se NDH i ona je bila poražena. Da je Radman polagao vence na grob ministra policije njegove zemlje iz vremena koje obeležavamo Danom pobede, morao bi da ode na grob Andrije Artukovića - izjavio je ministar Vulin.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading