DA LI ĆE VUČIĆ PREGOVARATI SA OPOZICIJOM?! Oglasio se Dačić i rešio sve dileme!

Autor: Republika

Vesti

03.05.2021

08:43

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Narodne skupštine Ivica Dačić izjavio je danas da bi međustranački dijalog o izbornim uslovima trebalo da se nastavi nakon uskršnjih praznika i dodao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić najavio da će se odazvati pozivima za učešće u dijalogu.

RepublikaFoto: ST/Vladimir Lukić, Tanjug/Sava Radovanović
Vučić i Dačić

Dačić je za televiziju Prva ponovio da se dijalog pod pokroviteljstvom Evropskog parlamenta ne može očekivati pre juna.

On je kazao da je Vučić tokom sastanka sa 26 stranaka koje nisu želele da se dijalog odvija uz posredstvo stranaca, pokazao dobru volju da se razgovara.

RepublikaFoto: youtube.com/Nova S
Vuk Jeremić

Kako je naveo, suština dijaloga jeste da se čuju predlozi svih stranaka i ocenio da je napravljen pomak u pogledu pregovora i poverenja.

Predsednik Narodne skupštine rekao je da nije siguran da li će se opozicija koja je bojkotovala prethodne parlamentarne izbore odazvati i da li će učestvovati na tim pregovorima, navodeći da lideri Stranke slobode i pravde i Narodne stranke, Dragan Đilas i Vuk Jeremić nisu poslali platforme za međustranački dijalog.

- Nisu poslali platformu jer neće da razgovaraju ni sa Vučićem ni sa mnom, a hoće da razgovaraju sa Evropskim parlamentom. Sa druge strane, Evropski parlament kaže da je prethodni međustranački sastanak dobrodošao, ali je stvarni dijalog tamo gde učestvuju i ovi drugi (opozicija koja je bojkotovala prethodne izbore) - rekao je Dačić i ocenio da “oni navijaju jedni za druge”.

RepublikaFoto: printscreen/novaS

Dačić je ocenio da taj deo opozicije misli da će Evropski parlament preuzeti njihovu platformu i da će tako vršiti pritisak na vlasti u Srbiji.

Govoreći o optužbama potpredsednice Stranke slobode i pravde Marinike Tepić da je gradonačelnik Jagodine i lider Jedinstvene Srbije Dragan Marković Palma podvodio devojke, Dačić je rekao da se te optužbe shvataju kao politički performans sve dok optužbe dolaze od strane političkih aktivista.

Kako je kazao, od prvog dana se pokazalo da je svedok čiji je snimak Tepić pustila novinarima na konferenciji “bio u džemperu istom u kom je bio na konferenciji za novinare istog dana, uz Dragana Đilasa”.

- U startu imate pitanje kredibiliteta svedoka, odnosno da li je u pitanju zaista neko krivično delo za šta se neko optužuje ili je u pitanju politička kampanja. To je loše, time se igra sa životima ljudi - rekao je predsednik Narodne skupštine.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading