Siniša Mali objavio DOBRE VESTI: Javni dug Srbije je među najnižima u Evropi

Autor:

Vesti

21.04.2021

15:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Uprkos izdvajanjima za treći paket mera pomoći građanima i privredi i velikim sredstvima za kapitalne investicije, učešće javnog duga Srbije ne prelazi nivo Mastrihta od 60 odsto BDP-a, izjavio je danas ministar finansija Siniša Mali.

RepublikaFoto: Tanjug/B. STEKIĆ
Siniša Mali

U Narodnoj skupštini ministar je poslanicima pokazao tabelu na kojoj su predstavljeni podaci o javnom dugu ostalih evropskih zemalja i naveo da su od Srbije lošiji Irska, Slovačka, Finska, Nemacka, Albanija, Velika Britanija, Španija, Italija, Grčka...

- U evrozoni projektovano je da će javni dug u proseku biti 98,2 odsto BDP-a - rekao je Mali i dodao da Srbija sa sva tri programa pomoći i nikada većim kapitalnim investicijama drži nivo javnog duga ispod 60 odsto.

Istakao je da je to najbolji odgovor onima koji iznose kritike o javnom dugu Srbije.

- Apsolutno smo stabilni, naše javne finansije su potpuno zdrave i javni dug je pod kontrolom - rekao je Mali.

Ministar je poslanicima pokazao i tabelu o povećanju broja zaposlenih u Srbiji u prethodnih nekoliko godina i dodao da je broj zaposlenih 2012. godine bio 1,8 miliona, dok je početkom ove godine taj broj bio 2,1 milion.

- Ne samo da smo povećali broj radnih mesta, već smo otvaranjem fabrika i privlačenjem investicija došli do toga da u našoj zemlji nikada nije bilo više zaposlenih - zaključio je Mali.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading