NEMAČKI AMBASADOR TOMAS ŠIB FRAPIRAO IZJAVOM! Opravdao bombardovanje, za Srbe rekao da su genocidni!

Autor: Republika

Vesti

07.04.2021

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ambasador Nemačke u Beogradu Tomas Šib izjavio je da je agresija na Jugoslaviju 1999. godine kontroverzno pitanje, ali da je reakcija bila potrebna jer je trebalo sprečiti "humanitarnu katastrofu i genocid" na Kosovu i Metohiji.

RepublikaFoto: www.twitter.com/German Mission to UN ‏ Verified account

- Svestan sam da je to kontroverzno pitanje i da nije bilo odluke Saveta bezbednosti UN (o pokretanju vojne akcije). Ali neka odluka je morala da bude doneta, cilj je bio izbeći humanitarnu katastrofu, izbeći genocid - rekao je Šib.

Šib je kazao da je bombardovanje "bilo veoma teško za Srbiju, ali da ne bi trebalo zaboraviti da se nije tek tako desilo".

- Problem je bio pronaći rešenje za Kosovo, prethodno su primenjena sva diplomatska sredstva - dodao je nemački ambasador.

Šib je rekao da je od presudnog značaja da dijalog Beograda i Prištine bude nastavljen, da je cilj tog procesa jasan, i da je to sveobuhvatna normalizacija odnosa, prenosi N1.

- Svi su saglasni da problem Kosova mora da se reši, to bi bilo na dobrobit i Srbije i Kosova i regiona - kazao je Šib.

Na pitanje da li bi Nemačka mogla da uskrati podršku Srbiji na evropskom putu ako Beograd ne prizna nezavisnost Kosova, Šib je rekao da je "to više od hipotetičkog pitanja" i da "ne želi da bude toliko pesimističan".

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (5)

Loading
dado

08.04.2021 17:42

Nemci su genocidni narod a ne Srbi. Poubijali na desetine miliona ljudi, žena i dece u svetskim ratovima

Odgovori 17 0
marija

08.04.2021 18:00

Najveće genocide su učinili Nemci u I i II svetskom ratu.

Odgovori 17 0
Lena

09.04.2021 19:46

Srbija je na Kosovu vodila rat. U tom ratu su stradali i Albanci, masa njih je bila proterana, hladnjacama su vozene i po Srbiji sahranjivane zrtve rata. Da bi opravdao napad na Srbiju, NATO je te ratne zlocine nazvao genocid. Ambasador Sib je samo rekao stav Zapada, nista novo.

Odgovori 0 13
Dera

10.04.2021 11:34

Šiptari su napuštali Kosovo i Metohiju po naredjenju zapadnih sila, da bi opravdali bombardovanje. Mnogo ih je i poginulo od bombardovanja.

Odgovori 12 0